saya suka budak-budak. saya sayang kanak-kanak :]

www.tips-fb.com
Klik untuk play [lagu yang tak de kena mengena dengan entri]





Salam :)



budak-budak memang baik
comel, telatah yang mencuit hati
kadang-kadang buat aku tersenyum
kadang-kadang buat aku sentap jugak


aku tak paham sebenarnya ngan budak-budak ni
kat mana saja aku duduk
di saat aku on je lappy ni
pada waktu aku cuba untuk menaip tiap patah perkataan

konpem diorang datang bekerumun
macam semut nampak gula..

aku tak marah
tak takk

sape kata aku marah
seee aku senyum je ni.
taip entri dengan girang..lalalaaallaa




"akak, ini apa?" sambil tunjuk pada skrin lappy
"eh2 cantiknya ini", tunjuk2 lagik
"eh comel..muaahh" , tunjuk pada gambar yang terpampang pada desktop
"kakak taip apa? nak tengok..nak tengok"
"kakak, nanti kul 5 petang orang nak guna pulak tau", tetiba ada yang menyampuk
"eh, orang dah janji nak guna dulu tau. Mana aci..woowowwooo" nanges2 sambil berlari-lari anak masuk bilik hempas pintu.


omaigooddd..saja la tu kan buat buat cute tak nak bagi akumarahmarah


aku larikan diri
cuba cari sudut sunyi

diorang bejaya jejak juga
bijakk..sangat bijakk

eh, sapa kata aku tak suka budak-budak?
aku suka, okei
see..aku layan diorang dengan baik sekali

sekarang diorang sedang main panjat-panjat kerusi
menjerit dengan suka hati
ada aku marah ?
takk takk
aku tak marah pun
malah aku pun turut sama panjat-panjat kerusi besama mereka.

apa?
ingat aku ilang akal nak main panjat-panjat kerusi dengan diorang?



"akakkk, orang nak teh o ais..nak airr..nak airr"


hempuk-hempuk kepala kat dinding
sabar2..
kanak-kanak itu hiburan yang menceriakan hari-hari kita







pssstt : baru je belajar cara-cara masukkan mp3 dalam entri..keh2..gilakbatak aku nieh.
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

54 comments:

  1. hee
    budak2 mmg menceriakan hari kadang2 memeningkan kepala

    ReplyDelete
  2. eheheh

    sabar.. sabar....

    mereka memang begitu

    ReplyDelete
  3. heheh...budak2 memng mcm karenah..
    agakn2nyee kita dulu time budak2 pun mcm tu..
    hehe

    ReplyDelete
  4. hehee biasalah kerenah diorang kan, keh3
    kalau geram sangat, sekeh je sorang2 wakakaa

    ReplyDelete
  5. hahahah!! suka baca entry ni :)
    budak budak katakan.. mmg cenggitu...

    ReplyDelete
  6. hahahha....
    kalo kita da lama maki hamun bebudak nih..sibuk je org tengah ngadap lappy..mwahahaha

    ReplyDelete
  7. hahahaha.. bermakna betul.

    kdg2 kalau mood oke, lyn je.
    kalau mood kelaut, habeslah..haha

    ReplyDelete
  8. budak2 mmg boleh ceriakan hidup..tp xmo la yg nakal2 tu..pening pale ooo..huhuu

    ReplyDelete
  9. same la, suka sangat dengna budak2.. tapi , kalau dia memang budak2 stok nak ngengada takpe, ni sampai bergaduh dengan abg dia sekali.. lagi2 ada 3 adik pulak tu, dah gaduh pulak T_T pening kepala kakak dia yang tengok..

    ReplyDelete
  10. salam...

    saya just blogwalking. baru tahu pasal blog ni...

    anyway kalo ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

    happy blogging :-D

    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  11. budak2 memang best....
    kak yanie selalu gaduh2 manje dengan anak2 buah kak yanie kat umah

    hehehhe..balek keje tgk muka diorang..hilang penat....(^^,)

    ReplyDelete
  12. bese nye kalu org gune ayat ni..tu tandenye die nk kawen..hikhik

    ReplyDelete
  13. Hehe..suke gak layan budak-budak walaupun kadang-kadang geram tapi xgeram.Eh cne tu?

    Jom sini,
    Kiz Garden

    ReplyDelete
  14. budak2 memang kadang2 menceriakan suasana kadang2 menyakiti jiwa.....

    ReplyDelete
  15. ahhaa..budak2 kiut je.kdg2 nk mrh pun xjadik.

    ReplyDelete
  16. mane teh o ais nye..?? orang pon nak jugak =P

    ReplyDelete
  17. sy suke budak2!~mereka sume comel...hehe (:

    ReplyDelete
  18. bdk2 skang mmg hyper..kene sbr byk2 tp kalo dorang xde boring lak kan..dla suke baby jer..bile bsr, mls nk layan..hahaha

    ReplyDelete
  19. awk awk ! lagu ape eh yg dlm entri ni? sy suke :D

    btw , sy pun suke bdk2. tp kdg2 kalo dpt yg banyk songeh, pns jugak hati. hahaha

    ReplyDelete
  20. hehehe~
    adik kecik2 ke anak2 sedara tu?
    bestnye ade budak2 kat umah.
    Umah cik Yana sunyi je.
    huhuhu~

    ReplyDelete
  21. @Nur-Za Marlyana Mohd Kamal hai awak..lagunya kembang perawan by gita gutawa :)

    ReplyDelete
  22. seriously, saya pun suka kids sgt. tp kalau yang cam dah besar sikit, cam tak best. suka yang kecik2 lagi :)

    cikbelog.. jemput join segmen pertama saya sempena penghujung 2010 kat entri ni.. http://fyzals-territory.blogspot.com/2010/12/yang-termanis-dan-terpahit.html

    ReplyDelete
  23. kanak-kanak yang hisap rokok macam budak indon tu macam mana? style kan..ahahahaha

    ReplyDelete
  24. hehe.. pening kan layan bdk2.. adoyai... tp mereka tetap buat kita happy kan? hee

    ReplyDelete
  25. ha3~ sabar je la.. kita pon nakal gk time budak2 dulu, kn?? ^_^

    ReplyDelete
  26. @Anisa Hang Tuah haha betul tu.bila dah makin besar,makin banyak perangainya dan makin memeningkan..hehe

    ReplyDelete
  27. @padin haha kesian la nak sekeh bebudak tu

    ReplyDelete
  28. @Amirrah Zawani hehe itulah.kerana mereka budak-budak.hehe

    ReplyDelete
  29. @SweetSyaza aha bebudak ni, makin kita marah, makin dia buat muka comel tau

    ReplyDelete
  30. budak2 itu best.. cuba try bertanyakan soalan yg tak logik pada diorng.. mesti jawapan diorng bg kreatif giler.. hehehe. kdg2 lawak pun ada

    ReplyDelete
  31. @Puteri Iqa Izyan hehe betul tu. kalau mood tak ok, memang kesian kat bebudak tu.hehe

    ReplyDelete
  32. @misyamissyou ahaha memang.sangat2 memeningkan. nasib baik diorang budak2..hehe

    ReplyDelete
  33. @Ain Zulaikha ohh saya sentiasa alami situasi tu. bila tiga-tiga gaduh, saya pulak yang rasa nak fengsan

    ReplyDelete
  34. @mr.curly ohh tidakk..haha lambat agi kot nak kawen.haha

    ReplyDelete
  35. @KizZ haha cikbelog pun konpius.camne tu ya?hehe

    ReplyDelete
  36. @echah mashuri bila diorang buat cute,sape2 pun cair.hehe

    ReplyDelete
  37. @Hazrina Erin hehe ya.sangat comel sampai tak jadi nak marah bila mereka nakal.hehe

    ReplyDelete
  38. @d_LA ahaha sama la..cikbelog pun suka stok baby..hehe

    ReplyDelete
  39. @Cik Yana itu semua sepupu sepapat.hehe umah dekat-dekatkan..tu yang diorang selalu lepak kat umah cikbelog..adik2 dah besar tapi perangai cam bebudak jugak.hehe

    ReplyDelete
  40. @Fyzal aha samalah..okei..insyaAllah cikbelog join ya.tengs atas jemputan :)

    ReplyDelete
  41. @Tapak Kaki ha ah memang style rasa nak hempuk2 je.hehe

    ReplyDelete
  42. @cik @!en itulah.walaupun memeningkan tapi bila diorang tak da, rasa sunyi je

    ReplyDelete
  43. layan budak2 memang comel la..hehe..

    ReplyDelete

sila senyum sebelom komen +__+