Bila dah dapat tau result exam, muka berubah jadi macam tenuk nak beranak

www.tips-fb.com
Salam :]




Korang tahu rupa tenuk tu macam mana? tahu ? tak tahu ? kalau tak tahu, try pegi kedai Google, then klik image then search la dengan suka hati. Jangan terkejut kalau korang nampak gambar gadis idaman lelaki Malaya, Lisa Surihani pun ada dalam pencarian tu. Tapi, kalau korang nak tengok gambar tenuk dengan lebih jelas, apa kata korang pegi depan cermin dan tataplah sepuas hati. Ha, itulah tenuk. kahh kahh kahh.


Tengah hari tadi dapat panggilan dari rakan


" weh, cepat-cepat. result dah keluar dah. cepat la pi tengokkk."


wah, dia sangat eksited. aku ? eksited jugak nak tahu sama ada aku lulus tak paper "Planning and Teaching Mathematic". eh betul ke nama paper tu ek..hhaa aku lupa. *sengal


Alhamdulillah, bejaya meneruskan pengajian. Tapiii...tapi dan tapi pointer terkumpul aku jatuh mendadak! warghhh stress haku.


Cepat-cepat dail nombor 019-9867334 untuk berkongsi kegembiraan dan kesedihan besama mumy tersayang. heh, tu bukan nombor mak aku. gila apa aku nak tempek kat sini. Nanti tak pasal-pasal korang ngorat mak aku. Mak aku bekas ratu cantik negeri Kelantan okei.


tuuutt..tuttt..( ini adalah bunyi caller ringtone mak saya..caller ringtone ialah sejenis bunyi yang dihasilkan apabila..) eh apa jadahnye aku nak terangkan pasal caller ringtone


"hello" , suara mak aku persis suara lisa sughihani


"Mum, orang dah dapat result. Dapat ciput sajork", suara si anak persis Erra Fazira.


" Ha, itulah. Taun depan, tak payah duk ngadap Facebook duapulohpat jam . Blogwalking pun kurangkan. Kalau kamu berbelog jadik famous amos macam Hanis Zalikha tak pe jugak." Kata mak aku sampai aku tak terkata-kata.


warghh mak aku bandingkan aku dengan hamis jalikha? kecewa haku. soobb sooobb. mintak tisu satu!



Tak apo mak. Sayo akan belajar besungguh-sungguh pada semester hadapan. Saya takkan mengecewakan omak. Saya takkan mensia-siakan harapan omakk..sayo janji omak..janji. Silalah pecayo janji sumpah setia ini.



Ehem. Perasaan rajin akan membuak-buak untuk tiga bulan pertama bagi semester baru. Dan perasaan itu akan pudar bila tiba musim exam sebab aku sebok pikir bila nak kemas baju, kira cuti berapa hari, pikir pasal holiday, nak balik umah mak ke umah ayah ke umah nenek ke umah adik-adik ke umahhh eh berapa banyak umah aku ada.



aku suka lelaki ni. aku tak tahu nama dia. gambar ni pun aku jumpa dalam google. ada sape2 yang kenal? sila ejaskan dia untuk saya. saya sukakan lelaki yang cintakan binatang. bukan lelaki yang berperangai macam binatang. eh kenapa tetiba guna saya? oh, kekeliruan identiti.




terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

64 comments:

  1. hehhh.nis tak kenal sape jejaka yg bagi rusa2 tersebut makanan

    dear,all the best ya

    ReplyDelete
  2. takpe,next sem cuba sebaik yang bole oke dear? ;)

    ReplyDelete
  3. kalau ko dah kenal laki tu pass nombor aku kat dia. hahahah

    Jemput datang jenguk blog yee ; "This is my story".

    ReplyDelete
  4. hehehe..memang..ble bulan final tu, memang duk tgk kalendar, siap tulis lagi berapa hari nak balik..hehe..pastu siap pk, nk bt pe lagi..kuikuikui..itulah saya..

    ReplyDelete
  5. hehehe..cikbelog
    kem salam kat omak yerk..
    so xpe next time go go chayok hehee

    ReplyDelete
  6. oh, laki tu sedara mara bunian kot
    hehehe

    ReplyDelete
  7. dh dpt result, bce entri ni, timbul la kesdaran kjap, uhuk3..

    p/s : cikbelog, dik macy tu same place with us, kot2 xcam, ehehe

    ReplyDelete
  8. xpe2..next sem buat result lg gempak ye..kalahkan hamis jalikha...huhu..

    ReplyDelete
  9. @maCy hai dik macy.sama tempat dengan macy la :)

    ReplyDelete
  10. haha, mak pon kenal erk blogger tu, peh gile kentang! huhu

    ReplyDelete
  11. ouch tenuk serupa aku kah? muahaha!!

    ReplyDelete
  12. hehehe..hanis zalikha jugak ade tuh.heh..

    ReplyDelete
  13. aku tak suka pun lisa surihani.. ang suka lelaki yg suka buaya tak?haha

    ReplyDelete
  14. haha.. agak lah.. awal2 sem je semangat membuak2 takde sape boleh kaco..tp dah tgh2..hamek ko! mcm tu je gamaknya..

    ReplyDelete
  15. eheheh.. saya jatuh cinta ngn header kamu! comel! hehehe
    alahai.. mmg fb sntiasa dipersalahkan oleh kaum ibubapa.. sadis2.. T___T

    ReplyDelete
  16. @Tapak Kaki cikbelog suka lelaki yang suka buaya tapi cikbelog tak suka lelaki yang perangai macam buaya.keh3

    ReplyDelete
  17. bekeng betul mak mertua sy..ehhee

    ReplyDelete
  18. nasib baik mak sy xtau apa itu blog apa itu facebook..eheeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  19. wah.. dh dpt result?? apapun result tuh.. tahniah ya.. hehe..

    my kampus.. hampehh nk bg awal.. tunggu nk exam utk next sem bru depa bagi.. agaga..

    p/s : dh mula kira cuti utk thun depan. hak3.. *bagus x?* kih3

    ReplyDelete
  20. kene pandai bahagi masa lepas ni

    ReplyDelete
  21. x pe..next sem buat result lagi gempak ok.

    ReplyDelete
  22. aku pon janji nak buat terbaik sem ni....hehehe

    ReplyDelete
  23. @Anisa Hang Tuah kalau nis kenal, tolong ejaskan ya.haahaa terimasss :)

    ReplyDelete
  24. @cik.shabah wuuuwuuu baiklah cik shabah :) tengs ya

    ReplyDelete
  25. @-telordibasuh- ha nak ngorat omak la tu kan? haha ;p tengs2 saya akan cuba yang terbaik..cewahh

    ReplyDelete
  26. @hans mintak nombor tepon public dia pless..keh3

    ReplyDelete
  27. @alien ha??takpelah.saya sudi jadik bunian demi dia..haha ;p

    ReplyDelete
  28. @emieysandra ehee emiey dah cek ek?ohh tau2 tapi tak cam sangat.hee

    ReplyDelete
  29. @CIK TOM huhuuu baiklah cik tom :) mintak tomato satuuu.hee

    ReplyDelete
  30. @YUL aha itulah pasal. Hanis jalikha kan pemes.hehe

    ReplyDelete
  31. @Mohd Firdaus hee coba yang tebaik sem depan yo.hehee

    ReplyDelete
  32. @cik zaza haha itulah.awal sem tu bekobar2 aje

    ReplyDelete
  33. @ANATI SOKI hee trimasss anati soki :) itulah FB juga dipersalahkan .tapi takpe.memang betul pun.haha

    ReplyDelete
  34. @hiro ahahahaha bekeng sebab ank cari pasal hiro wehh

    ReplyDelete
  35. @cik @!en aha tengs :)

    oh lambat juga ya..selamat kembali ke kampus ya ain :)

    ReplyDelete
  36. Nak tolong adjuskan boleh, cuba minta tolong ngabn pakcik google, confirm dia blh tolong...lalala

    ReplyDelete
  37. lelaki suke binatang nmpk mcm penyayang kan..maybe it's true he is..

    ReplyDelete
  38. dlu2 masa belajar, awal-awal sem je cik Yana semangat,,
    lepas tu hampeh,,
    hahaha~
    jgn ikut cam cik Yana taw!

    ReplyDelete
  39. haha baca tajuk post ni dah senyum2
    baca entri lg senyum2
    lawak a cikbelog ni tulis entri

    p.s; brapa pointer? *sibuk gak nak tau. hihi

    ReplyDelete
  40. hahah sy try call num tu.lelaki kachak jawab.
    siapa..?huhu.
    ala..rilex la..fb fb gak.blajar lain cito nyo.
    hahah..oh,btw
    lelaki yg dl pict tu sedara sy.berminat..? =D

    ReplyDelete
  41. salam cikbelog.ehem2! no tepon mak ke no tepon anak cikbelog????hehehe

    ReplyDelete
  42. mak dia bekas ratu cantik kelantan..
    wuwu..
    xleh jadik ni..
    mak! g jadi ratu cantik skg!!
    kalo x jangan balik rumah..
    panggggg! kena sedas

    ReplyDelete
  43. patut bagitau mama kau yang dgn berbeloh..mencerna minda dan juga akhlak

    ReplyDelete
  44. fb tak ganggu pembelajaran langsung tau

    auch. wakkakakaa

    ReplyDelete
  45. Saya nak jadi macam hanis zalikha boleh? I mean fofular mcm dia :P hehehe

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  46. nampaknya, kena jadi ca hanis zalikha la
    heheheeee

    ReplyDelete

sila senyum sebelom komen +__+