Movie : 3 idiots..jum layan.. =D

www.tips-fb.com
cikbelog dengan suka sukinya melayan sebuah movie hindustan yang agak bes, menarik dan sesuai dilayan untuk menghiburkan ati..betol..cikbelog x tipooo! movie nie bes..!kawan cikbelog yang x minat hindustan pon layan cite nie.



nak taw movie apa??



nak tau?



















betul ni nak tau???









































yela2..nak bagitau la niehh..








pilih bontot idaman kamoo..hekk3

ha tu lah movie yang cikbelog tengok..rasa bahagia je tengok movie..patotnya cikbelog study malam nie coz skangkan minggu exam tapi itulah..nafsu jahat mintax cikbelog tgk movie dan stop wat revision seketika.. =D



nak tau tentang movie nie?


Director:Rajkumar Hirani
Writers:Chetan Bhagat (book),Vidhu Vinod Chopra (screenplay)
Release Date:24 December 2009 (Malaysia)
Genre:Comedy Drama Romance

sinopsis

skang cikbelog nak ringkaskan cite nie seringkas-ringkasnye tanpa menambah sebarang hal yang palsu..hehe..cite nie tentang tiga sekawan iaitu farhan, raju rastogi dan rancho (ameer khan)..diorang nie stdi kat kolej engineering..tapi si farhan ni x mau jd engineer bub dia nak jadi tukang amix gambar..snap2 gambar nieh dia mmg suka betol laa..sape2 nak snap pix kawen leh la refer pada farhan nie yerk..hekk..ok2 dah ak dah merapu..

continue sinopsis ..

si raju nie plak mmg nk jadi engineer bub dia nk tolong family dia..si rancho nie plak mmg minat giler2 ngan mesin sbb tuh dia ska bidang nie..ketiga2 orang nie memang bijak..tapi yang paling bijak si rancho nie laa..x yah stdi pon leh dapat no 1 lam kolej dia..kan bes kalo cikbelog pon camtuh..x stdi pastu leh dapat 4.0..hoh..

kenapa dinamakan 3 idiots??

cite ni dinamakan 3 idiots sebabnye tiga sekawan yang sangat bijak nie ska wat keje bodoh..biasalah..manusia terlalu bijak kadang2 terbuat jugak keje bodoh kan..

babak2 yang paling ak ska lam cite nie ialah :

yang paling bes bila kareena kapoor naek skuter ngan pakai bju kawen..wewiittt...cun la kareena tuh..cikbelog suka dan teringin untuk tinggi seperti beliau..hukk..hanya impian cikbelog semata2..

cikbelog gak suka bile dia kenakan pengetua kolej diorang yang garang tuh..sonokk..! tapi kalau cikbelog yang jadi pengetua kolej tu konpem cikbelog mati sakit jantung ngan perangai diorang cm hantu nie..

pengetua diorang nie memang gile kerja dan kalau bleh dia nk sume orang jd engineer..tapi yerla kan..nobody is perfect..

babak yang kurang logik lam cite nie plakk...

nama pon cite kan..kalu x logik..ade unsur tipu2 ciket..bodus2 ciket..x nama cite lak kan..ok babak yang agak kureng logik bagi cikbelog ialah masa akak kareena ni nak bersalin..dia bersalin atas meja jerk..lam lab..yang jd doktornye plak amir khan..sngt lucu di saat diorang tolong akak nie bersalin ngan guna vacum..tapi vacum tu diorang tukar cne ntah..ala..budak2 engineer kan...konpem tau selok belok ubah suai sesuatu nieh..

nilai murni lam cite nie lak..

lam cite nie ade banyak nilai murni..ngan rajinnye cikbelog nak senaraikan :

- mak bapak,ayah ibu, sila jangan control anak anda dengan melampau yea agar anak2 anda x gile dan seterusnya membuat sesuatu di luar jangka..x sume orang sanggup hadapi tekanan kan..

- setiakawan..cite ni memang mengisarkan semangat setiakawan..tapi ade gak yang xleh dicontohi..cm part sanggup curi kertas exam dr bilik pengetua untuk bagi kat kawan..hoishh..budak2 yang nengok cite nie sila jangan notty2 cam tu yea..x baek k..

- jangan pandang rendah pada orang laen walaupun orang itu rendah.. =p

- gumbira2 jugakk belajar itu perlu..nk idop senang kena la korek ilmu..jangan belajar semata2 untuk lulus jerkk!

pesanan cikbelog :

bagi korang yang agak bosan la kan..bosan sebab pakwe x msg,ajak kuar etc..tengok la cite nieh..sangat bagus untuk kecantikan sebab masa ngah tgk cite nie cikbelog gelak2 je sbb cite nie lucu..jd secara tak langsung otot2 muka cikbelog turut bekerja..apa ak nk sampaikan sebenarnye niehh..jadik..tengok la cite nie..x rugi..betol!! walaupon tajuk cite nie 3 idiots..tak bermakna cite nie layak ditontong oleh insan yang idiot2 jugakk..

skang cikbelog nak tunjuk ciket trailer cite tuh..

layannnnnnnn..~

video

3 idiots..bukan untuk si idiots sajaaa

pssssttt : cikbelog terjatuh chenta kat amir khan coz encem la lam cite nie..hekk





MyEm0.Com


terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

3 comments:

  1. hahaha;p 3 idiot yer..kalo rajin leh tengok nih;))

    ReplyDelete
  2. haha..cik bLog cm tau2 je..cik smile baru je lyan cite ni ptg td..bez la..dok glak sOrg2..huhu..layaaaaaaaannnn..

    ReplyDelete
  3. sgt bes ini cerita...huhu..tgk2 la..bg mtivasi kat kita.. =p
    dilla...

    ReplyDelete

sila senyum sebelom komen +__+