apa erti merdeka?

www.tips-fb.com
apa erti merdeka bagi anda?



kita gembira kerana negara kita telah merdeka..ya! sangat gembira..jadi sebagai rakyat Malaysia sama2 lah kita jaga kegembiraan nie..eh mksud saya..jaga tanah air kita ni la..M.A.L.A.Y.S.I.A


- ihsan dari inchik google-


bagi saya..erk..nape guna saya?cam sopan sangat tak?hee..tak pe la..harini mud baik..nak bahasakan diri sebagai saya..S.A.Y.A...bagi saya, erti merdeka ni luas sangat..
saya rasa saya merdeka bila tiba waktu buka puasa..ekspeceli bila puasa ganti..banyak godaan puasa ganti neih..kawan2 ngan slumber badak tersengaja makan depan kita..terminum air depan kita..tak ke tergugat tuh kan?sebagai manusia biasa saya memang mudah tergoda..eh..tak malu ke wat pengakuan kamu puasa ganti ? muahaha..~adalah pelik bagi pompuan cam saya..iaitu berumo 20 dan ke atas ciket je, berpuasa penoh..kan kan? pelik tak??tak pelik eh?ok xpe..abaikan kalu pelik..

saya merdeka bila dapat kuar jalan2 ngan kawan2 tanpa adik..kawan2 ok..bukan pakwe2...masa kecik2 dolu..tak de la kecik sangat..umo 17 taon dan ke bawah..saya suka jalan2 kat kawasan umah saya ngan kawan saya nieh..kami memang suka betol jalan2 pusing kawasan umah biarpun berkali2 pusing kami tetap tak rasa jemu..tapi..adik2 kami sangatlah suka menyebok bila kami nak kuar..cam adek saya contohnye..asal saya nak kuar je..dia mula dah..elok2 dia tidur buleh plak dia bangon merengek2 nak ikot..pangg baru taw! nak skodeng2 pon tak leh kalau bawak budak2 bawah umo nie kan..skang turn dia pulak..adik saya yang bongsu konpem akan mengada2 nak ikut bila dia kuar ngan kawan2..muahahahaha! padan muka..rasakan apa yang ku rasa..miahahhaa~
saya merdeka bila enpon saya yang telah dirampas oleh mumy dan baba telah dikembalikan dengan selamat kepada saya..kenapa mereka rampas? sebab saya menggatal..muahaha..padan muka saya kan kan..

saya merdeka bila abes SPM..rasa sonokkk sangat..tapi bila dapat result SPM..saya rasa cam nak amix lagi skali SPM..sebab saya sayang nak tinggal skolah saya (hipokrit je)..

saya merdeka bila saya berjaya 'melarikan diri' dari hostel tanpa dikesan oleh warden..haitttt~satu kepuasan taw x..

saya gak merdeka bila tiba akhir semester..walaupon cuti saya tak de la lama sangat pon, lebih ciket jerk dari budak2 kecik..saya tetap bahagia..hidup saya lengkap bila duk umah, ngadap tv,buka peti,makan2,tidur2...syurga2..hekhekkk


saya merdeka hari ni sebab saya dah abis exam...walaupon saya tak leh jawab exam tadi, saya tetap merdeka, walaupun saya tahu saya mungkin akan repeat paper tuh, saya tetap nak enjoy, walaupun saya tahu saya bersalah kerana tak jawab salah satu soklan lam paper tuh, saya tetap nak bergembira..! inchik lectrer..tolong bg saya lulus..dapat C pon jadik laa..sy tak mau repeat paper tuh..tak nak..tak nak... ;(

maka, bermula dari malam ini..saya akan menghabiskan masa saya untuk blog berjalan dan bermuka buka dan berym dengan jayanya! [sekian dari saya]



korang penah rasa merdeka tak?













MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

4 comments:

  1. merdeka xpernah habis..ada je benda yang membuatkan kita fikir nak merdeka dgn cepat

    ReplyDelete
  2. SAYA bersyukur negara merdeka dari penjajah.. itu je.. tak mo la dijajah lagi.. masing2 kene la usahe supaye jgn ade negara luar amek kesempatan nak jajah mcm dulu2.. seksa woo..

    ReplyDelete
  3. Very Interesting!
    Thank You!

    ReplyDelete

sila senyum sebelom komen +__+