telur idaman saya

www.tips-fb.com
salam ;)

sekarang, saya agak addicted ngan telur ni..sangat sedap dan lazat !



telur puyuh


kepada korang yang tak penah tengok telur puyuh, sila tengok puas2 gambar di atas yea..itulah telur puyuh..ini bukan telur ayam yang bernama puyuh tapi ini adalah telur kepada burung puyuh..okei ? jelas ? bagus..



digodek dari puan google ;)


saia paling suka sambal telur puyuh ! nyom nyom nyommm...lazat! walaupon pada hakikatnya, telur puyuh mengandungi banyak kolestrol, saia tetap suka makan telur ini ..

















lazatkan ?? bagi korang yang tak penah try lagik, sila la try..lazattt!! tapi jangan dimakan slalu yeaa..nanti kolestrol korang bertambah2 pulakk.. :)





terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

34 comments:

  1. hehe pastikan telor puyuh tu dibasuh hehee

    ReplyDelete
  2. mstla pnh tgk..buat sambal mkn ngn nasi lemak mmg best!

    ReplyDelete
  3. rebus pas tu makan dgn kicap pon dah cukup sodap..hehehe

    ReplyDelete
  4. bagus buat makan beradat bagi pengantin...

    ReplyDelete
  5. Yang sedap tu la banyak kolestrol...x besh ar mcm nie :P

    ReplyDelete
  6. mak saya slalu masak acar telur burung puyuh..saya plak slalu je makan..haha. (bkn nak masak...)

    ReplyDelete
  7. mmg telor tu sgt sedap gaban ouhhhhhhhh

    ReplyDelete
  8. hohoho.. telo ni mmg sdp wooo.. ngeee..lama dah x mkn telo ni..huk huk

    ReplyDelete
  9. perghh .terliur la plak .da la x mkn lg nih .

    ReplyDelete
  10. tak pernah makan. sedap ke? cam menakutkan jer. :P

    ReplyDelete
  11. rugi la klu tak penah makan..hehehee

    ReplyDelete
  12. bahan wajib bila beli yong tau fu

    ReplyDelete
  13. suke ek..telur puyuh mahal kan..

    ReplyDelete
  14. oya - yup..agak mahal dr telur ayam.hehe

    ReplyDelete
  15. lauk 2 sume bole menggugat imah time pose nnti nie,haha

    ReplyDelete
  16. suke juge telur puyuh..tp sini susah dpt..huhu T_T

    ReplyDelete
  17. tetiba ngidam sambal telur puyuh plak.. kao yang bersalah dalam hal nie! :)

    ReplyDelete
  18. chome l je..telor2..tu..nmpk sdp pun ade..huhu

    fatinmmj

    ReplyDelete
  19. uuu, lama dah tak makan telur puyuh. asyik makan telur ayam jer. tapi yang kuning tak makan.. amik yang putih je. :D

    ReplyDelete
  20. adeh tgh mngidam nie...dahsyat tol dpt tgok telur lak nie....ttibe je perut bebunyik....

    ReplyDelete
  21. alamak telur puyuh tinggi koletrol jugak ke??

    ReplyDelete
  22. macam2 lauk ade eh.. hihi.. tp sy lg suke sambal telor puyuh. erm, sedap. hihi..

    =)

    ReplyDelete
  23. arghhhhhhh hana pon suka gila makan telur puyuh tapin susah nak dapat lah telur ni. huhu. sambal telur puyuh tu sedapp :)

    p/s : sorry yer sebab lambat balas kunjungan. :) thanx sebab sudi bagi komen di Hana Love Nest hope lepasni ley teruskan support blog ini kay :)

    ReplyDelete
  24. kalau masak sambal memang arr sedap telur puyuh nie...tp banyak kolestrol la...

    ReplyDelete
  25. suka makan sambal telur puyuh ngan nasi lemak kakak ipar saya buat. sedap! tp baru makan burung puyuh grg~~

    ReplyDelete
  26. jgn makan banyak2..nnt gemuk..hehe

    telour puyuh masak sambal sedap wooo..hehe

    ReplyDelete
  27. rebus makan lima biji pun x sedar.. mmg best.. kecik2 suke curi dari periuk mama rebus... hehehehe... dia x sedar pun.. ..jgn bagi tahu org tau...

    ReplyDelete

sila senyum sebelom komen +__+