Saya yang menyesal

www.tips-fb.com

salam u ols :)





andai dapat ku undur waktu~



Baiklah, ini bukan entri jiwang tapi ini entri penyesalan.



Mumy dah cakap, kalau nak buat sesuatu pikir banyak kali. pikir. jangan main ikut nafsu serakah je. Tapi sebagai anak muda yang cepat memberontak dan acap kali tunduk pada nafsu, aku terlupa jugak nasihat mumy.



andai aku berjaya menepis segala godaan syaitan, konpem aku tak resah gelisah macam ni.




iskk..tensen ! orang kata, terlajak perahu buleh diundur, terlajak gatal buleh mengandung, terlajak degil ?? ko menyesal sorang2 !



kalau la aku tak beli enpon idaman tuh, konpem! konpem elaun aku tak habeh lagi niehh..kalauu..kalauuu...wowowwooo~



wa tensen sungguh kalau bab2 duit nieh..isskk iskk..nak hidop kat cini sampai bulan 11, elaun dah paras nyawa-nyawa ikan. macam mana ?? waaa!! dah2 tak yah gatai duk tagih simpati kat cini. paanggg sedas dua baru tau . kata-kata bonda tak nak dengar, kan dah jadi macam ni. padan muka !



Sedih pulak. Yang paling tensen, di saat duit kering la macam-macam bil kena bayar. Ni yang tetiba nak pasang "ayah gula" nie. ekekeke. Tetiba rasa nak layan lagu cinta-nyanyian Mohd Mentor, anak didik Ziana Zain tuh.



Dalam kelas tadi, ngah syok2 dengar puan BM mengajar, tetiba enpon ni berbunyik..Pelik jugak sebab naik nombor yang tak dikenali. Duk bajet ada orang nak ngorat la kan. Manalah tau kot-kot secret admire call ke kan. ececeeeee




perbualannya berbunyi begini :



ehem2..




Nombor tak dikenali :

ni nak tanya, ada oder nasi kerabu telur masin tak untuk bukak puasa hari ni ?




saya :

ada2. Jangan lupa tambah budu sebagai kuah. saya tak boleh hidup tanpa budu.




Nombor tak dikenali :

baiklah. Semua sekali harga 96 hengget sajork. Tunai tau.




saya :

weh, asal mahal sangat ? aku tempah nasik kerabu je kot. bukannya nasik kerbau.




Nombor tak dikenali :

Ha tau pon kau terkejut ! tu bil berukband ko. bila nak bayar ? apa ko ingat berukband ko tu free of cas ke hah ? ini bukan program bersamamu. Kalau dah agak tak leh nak bayar tu, tak yah la pakai berukband. Bela je beruk-beruk bagai .





XXXXX

cis2!! ciskek tul .. orang maxis rupanya! tau plak ko call aku yerk..muehehe..bil berukband dah tertunggak 2 bulan katanya. ekeke..suka-suka ati je tak bayar bil kan..hekhek..




baiklah, bila tengok lesen lam purse, baru aku teringat..aiyakk! lesen tak renew lagikk.. hadoiii..apekah ?? apekah ?? keta tak penah drive, keje duk renew lesen jerk. Asbestos tul !




Lambat tul nak masuk taun depan. Tak sabar nak buleh elaun untuk sem depan pulek..ekeke.. ;p





sila jangan contohi saya yang suka menghabiskan elaun bukan pada jalan yang benar. wee~




inchik assignment dah datang. dah tak buleh rileks2 goyang perut lagi dah . stress makin bertambah dengan segala assignment. yeay! saya dah stress ! ! yeay..seronoknyee..~







kacakkan beliau ? :D



pssstt : try guna tutorial blockquote dari RB :)




terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

27 comments:

  1. Emmm jual la phone tu :)
    kan dapat dt bayar berokband ngn renew lesen

    ReplyDelete
  2. yup..jgn terlalu ikutkan hati n perasaan

    ReplyDelete
  3. hehe same la kite,tgh tension2 gk nih ;) bace la entri sy yg trbaru, bru jek ckp psl tension2 nih hehe~

    ape2 pn gudluck la k ;))

    ReplyDelete
  4. sama la kita... elaun dah surut..
    bill berlambak ag tak bayar..
    shopping rayer pun belom.. ekeke..


    p/s : pas rayer nti sambung pose la.. sbb nk save duit.. ekekeke


    selamat berbuka..

    ReplyDelete
  5. sama la kita..keluar duit beli kemahuan, rilek jaa..

    lupa kena bayar bil broadband.. pastu baru teringat duit dah terguna beli benda lain...

    haisshhh...

    lepas ni, mesti kontrol... chaiyok kita! =)

    ReplyDelete
  6. hahaha..same la kite..next time..kena berhati-hati..jgn ikut sgt perasaan okay..hehehe

    ReplyDelete
  7. betul3 jan ikutkan aty dan perasaan . hehehe. mak aihhh~ bnyak nya nak bayar. apapun gud luck dengan jadual kewangan erk~

    ReplyDelete
  8. ala..shiannya...
    duet pokai mmg serabott!

    pasnie kna bjimat ek..ewahh..sdap je nasihat org...pdhal 2 kali 5 jgk! :D

    ReplyDelete
  9. hehe.. Takpe dik, amek iktibar.. Mudahan murah rezki bulan baik ni.. =)

    ReplyDelete
  10. dayat - macam sayang pulak nak jual..heheeeee

    ninja - hmm tu lah..tapi skang dah terikut2 dah..hehe

    hana - sekarang musim orang tensen kot..hehe


    telor - uikss..xde la BB..enpon biasa2 jerk..BB tu mahal benor.ekeke

    ReplyDelete
  11. ain - ha,cepat2 shoping raya sebelom duit tu abes..ekkee

    tweety - moh le kite sama2 berjimat cermat!hehe


    Nurul - akanku cuba kawal perasaan..ehhe


    sue - memang hebat..hehe

    ReplyDelete
  12. hali3isa - haha memang banyak. biasalah, idup berdikari..ekeke trimass :)


    Cik Coklet - pening kepala dah ni tau.hehe


    Love Hunter - trimass sis :)

    ReplyDelete
  13. memang best bila stress kita rasa hepi.. tinggi betol ilmu ang..aku pun nak belajar dari ang la kalau macam ni.hehe

    ReplyDelete
  14. tapak kaki - uik ilmu apa yang tingginye..?hehehe

    ReplyDelete
  15. betul ke org berukband call cakap cam tue he..23x

    jgn la membazir duit elaun.. bro dulu berlajar duit sume pakai duit sendiri.. ptptn xterusik pun

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    ReplyDelete
  16. same goes here.. nk idop cni smpi bln 11.. huhu
    x tau dh mn nk cr duit :(

    ReplyDelete
  17. macam-macam kena bayar time tak der duit kan.. hihi
    lain kali ingat pesan orang tua...
    salam ramadhan k...
    * tapi best oo ada Enset baru

    ReplyDelete
  18. mnta je dgn mak ayah kat kg..takpe biarlah diaorg membebel tapi ttp juga kasi duit blnja..hakhak

    ReplyDelete
  19. mahalnya maxis..dah la service kureng..tukar je yang lain..

    ReplyDelete
  20. naseb bek time aku blajar dulu tepon tadak la canggih manggih giler..... tu pun dwet manjang tak cukup...... adoyai!!!

    ReplyDelete
  21. kite pun baruje belajar buat blockquote :)

    http://awektocang.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. xpe xpe....
    bnda mcm ni spe2 pon boleh jadi... boleh kena.. huhuu..
    pengajaran tu cik belog~~ ^_^

    ReplyDelete
  23. hahaha..
    tu la kehidupan seorang student mmg slalu jadi camtu..
    apa nak buat..kan..
    hahahaha

    ReplyDelete
  24. hehehe ni bukan sebab ikut kata nafsu, tapi nafsu yang terlebih degil dan tak degar kata

    ReplyDelete

sila senyum sebelom komen +__+