jum kentut!

www.tips-fb.com
salam u olS.. ;)



hye3 di awal pagi! ekceli, cikbelog sangat la buhsan sehingga cikbelog terasa nak search kat inchik google tentang kentut.hee


banyak gak info tentang kentut nieh. yela kan, kentut merupakan sebahagian daripada kehidupan kita. tanpa kentut siapalah kita..erk?


penah tak u ols terfikir dan muhasabah diri, kenapa kentut yang kuat tak berbau tapi kentut yang slow, ala2 kuar tak kuar jerk tuh, baunyeee, busuk giler! bak kata orang puteh, silent but deadly. untuk pengetahuan u ols, bakteria merupakan salah satu punca kentut. Jadik, farmentasi bakteria dan proses pencernaan memproduksi panas, hasil sampingannya adalah gas busuk. Ukuran gelembung gas lebih kecil dan hangat dengan produk metabolisme bakteria yang berbau busuk hingga mengakibatkan kentut yang rendah volumenya tapi busuk.

tempat yang sesuai untuk kentut :
1) kentut sambil maen air / berenang.
korang penah kentut lam air? hahaha. kot la masa ngah mandi kat water park tuh, sejuk sangat sampai nak terkentut kan. korang kentut jerk lam air. sangat selamat sebab tak berbunyi tapi hanya mengeluarkan gelembung2 sajork.ngeh3.! wut??? tak sopan?? alah, yang kencing sambil berenang lagik tak sopan kan? ;p

sape penah kentut lam air, angkat hidung! ;p

2) kentut sambil gelak kuat2

yang ni pon selamat gak. tapi, kalau kentut korang jenis volume tinggi, agak susah gak la nak cover bunyi kentut korang. tapi takpe, korang leh je kentut, tapi ngan syarat suara gelak ketawa korang mesti lagi kuat dari bunyi kentut korang. in case, masa ngah gelak2 ade orang terdengar korang kentut, korang cakap jerk, " auch, sory, lawak u ols lucu sangat sampaikan kentut i pon tergelak skali,".

3) kentut kat kawasan ramai orang

kalau nak kentut kat kawasan orang ramai, tak jadik masalah. tapi pastikan u ols u ols sekalian bijak memilih kawasan. jangan la plak u ols wat giler kentut lam lif masa orang ngah sesak2 lam tuh. yang tu memang cari maut la.tapi kalau u ols bijak, itu semua tak jadik masalah. bila u ols terkentut, u ols cepat2 jerit kat orang sebelah u ols, "ko dah la kentut busuk pastu wat muka tak bersalah lak! kalau kentut bau cam ambi pure tak pe gak!". see, secara terang lagi nyata, u ols terselamat daripada sebarang tuduhan kentut.

tempat paling strategik ialah kentut di pasar malam. yer la, kat pasar malam kan bising. so, bile u ols kentut kat pasar malam, ada sape kesah? tak de kan.

4) kentut ketika beratur nak beli tiket wayang, etc;

kalau agak2 korang dah tak larat beratur dari tengah hari sampai petang nak beli tiket wayang, apa kata korang guna cara nieh. korang kentut je kuat2, konpem semua yang ngah beratur tuh akan menjauhkan diri dari korang. dengan cara ini korang leh la terus ke kaunter tiket tanpa segan silu. kalau yang pompuan nak try cara ni leh gak. korang leh je try. mana tau pas korang kentut, ada lelaki encem yang datang mintax nombor phne ngan korang. sebab lelaki suka pada wanita yang berani. agagagaa~[cara ni gak sesuai digunakan untuk beli tiket fun fair dan segala tiket]

xxxxxxx

kentut penting untuk selamatkan diri korang di saat korang kena bebel oleh mak bapak atau cekgu2 korang. mungkin diorang nak tergelak bile terdengar bunyi kentut korang cam siren keta api tu kan.

bagi mereka yang mempunyai migrain, elakkan daripada mencium bau kentut. sebabnye, kentut mengandungi sedikit oksigen, dan mungkin akan mengakibatkan anda menjadi pening lalat apabila mencium bau kentut terlalu banyak.

dan....kentut juga tidak bewarna. nak tau kenapa? kentut tak bewarna sebab memudahkan korang untuk kentut secara sembunyi2. ;p

uji kehebatan kentut anda di cini ;)

video








MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

12 comments:

  1. sapo ckp kentut x bewarna?
    ada yg bewarna..bunyik dio pun len mcm yo..cair2 ckit bunyik eh..kaler eh kunin2..haha

    ReplyDelete
  2. hahahahahha. penah tekup kentut pastu bau tak??? ohohohoho

    ReplyDelete
  3. vespa - kentut ke cirit tuh??agaggaaa

    iss - haha..tak penah, kamo penah ke?haha

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. penah.. masa musim durian la selalu kentot pastuh tekop kat kengkawan. dahsyat perangai. hahahahhaa

    ReplyDelete
  6. wakakkaa..pandai tol pilih musim!haha..konpem pening

    ReplyDelete
  7. lwak btol la tgok **** tu kentot..tro pgsan dinasor tu..ekekekek...

    slalunye kalo blk kg..geng2 mak n adk bradiknye la...smber je kntut pastu wat tak tau je..kami yg tbau nie yg akn bsg pastu..ekekeke

    ReplyDelete
  8. kentut dalam air tak bagus la.tak sihat nanti.

    ReplyDelete
  9. hehe..mcm2 gaya kentut senyap2 ek..
    terpaksa dari kene gelak..

    ReplyDelete
  10. sapa lak kentut kat sini ni??..haha

    ReplyDelete
  11. zaza kentut kat tmpt xde org..huhu~

    ReplyDelete
  12. cikqiqi tak join skali ke diorang kentut?hahaha

    akufobia- nape kentut lam air tak bagus?

    ReplyDelete

sila senyum sebelom komen +__+