blog updated!!

www.tips-fb.com
salam u ols :)


hadoii sangat rindu sama blog ini dan juga my sayangnesss..agak lama juga tak update belog..maklum la sibuk sangat2 sampai tak ada masa nak update blog..tapi update status Facebook buleh pulak..hekhekk ;p







okeii..1st story isss.....korang nak tahu tak keywords untuk dunspeakme pada minggu lepas??




wohoo! keywords yang pelik ialah cukur bulu ketiak dan cukur ketiak..ada sesiapa nak tips cukur bulu ketiak ke? hehe..


ekceli bulu ketiak memanglah berguna untuk melindungi ketiak daripada segala bakteria yang tak baik..tapi kalau biarkan kerinting macam tuh..dah buleh ikat tocang dah..bahaya jugak ! aku sangatlah elergik dengan orang yang berbau ketiaknye..eiskk...bau ketiak boleh buat orang pening kepala 40hari 40 malam tau tak ?!




ha dah alang-alang cerita tentang ketiak ni kan..hari tu aku sedang beratur untuk beli tiket..tiba-tiba datang seorang pompuan ni..dia pakai baju tak de lengan..okei..aku tak kesah pun la kan dia nak pakai baju camne..pastu pompuan ni menuju ke arah seorang pak cik sambil bertanya arah ke suatu tempat..aku tak jeles pon dia cakap ngan pak cik tu..pompuan ni siyes lawa beb! tiba-tiba dia angkat tangan sambil tunjuk tepat ke hadapan. maka, di saat itulah aku nampak bulu-bulu ketiaknya yang berkibar-kibar sepoi-sepoi bahasa ditiup angin. hadoiii, selaku pompuan, saya amat malu dengan keadaan dan situasi itu. aku dah nampak pak cik tu macam senyum2 semacam..haishh..aku pulak yang segan..jadi moralnya di sini adik-adik sekalian, kalau nak pakai baju yang tak de lengan, silalah..SILA CUKUR BULU KETIAK ANDA !!



avoid it!



okeilah..tutup cerita tentang bulu ketiak yea..ni nak bagitahu..cewahh macam la penting sangat perkara yang nak bagitahu nieh..ekceli, aku dah dapat tahu dah sekolah untuk aku praktikal tahun depan..nama sekolah tersebut ialah Sekolah Kebangsaan Tehel, Melaka. Ha, ada sesiapa orang Tehel tak ?? kalau ada, leh la bagi cikbelog sewa umah selama sebulan..bayaran sewa satu hengget sehari..orite tak??hehee


cilok dari [cini]


sekolah ni agak jauh dari hostel, maka saya perlu tinggal di rumah sewa..yippiee!! pertama kali tinggal di umah sewa..eheheee..perasaan? hepi la jugak sebab every wekend leh balik umah suka hati tanpa perlu mintax tandatangan waden lagikkk ..heaven tuhh! ;p


okei..story seterusnya ialah..pagi sabtu kemarin la kan, aku pegi la merayau kat Jalan TAR..bukan jalan bertar yea tapi jalan TAR..hehe..okei2..memang kat sana akan menyebabkan ramai wanita baik muda mahupun tua akan gile tudung..bagi para lelaki pulak mereka akan gile bila tengok aweks mereka beli tudung cam orang tak penah jumpa tudung..!yes! sangat banyak pilihan dan fesyen terbaru nye ialah tudung camniee..


tadaaa!!

eh tu memang fesyen terbaru kan??sebab aku tak penah nampak orang pakai camni kat area cini..tapi bile aku pegi kat jalan Tar tu, ade la aku jumpa sorang sis pakai tudung camtu [fesyen terbaru]..lawaaaaa..disebabkan beliau memang lawa, jadi aku wat conclusion, dia pakai apa pon dia tetap lawa..heee~~


macam-macam gaya bertudung sekarang ni kan..belit atas belit bawah, lipat kiri lipat kanan, haishh memang tak dan nak ikut..eh okeilah..tataaa :)






selamat pengantin baru buat DR.SHEIKH MUSZAPHAR SHUKOR dan DR. HARLINA MOHD YUNOS :)


cikbelog loikess dis pix!






terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

15 comments:

  1. hehe... praktikal kat sekolah, ni cikgu ke cikbelog nih?

    ReplyDelete
  2. terganggu 1/3 hidup saya lepas tertengok gambar model bulu ketiak tu... *muntah

    Entry terbaru MemoriSeorangMuda:
    Dia Dapat Award :D

    ReplyDelete
  3. padin - belom jadik cikgu lagik..bakal jerk..hehe


    afizz - hahaha pilih la pompuan yang tahu jaga kebersihan yeaaa..hehe

    ReplyDelete
  4. hehe bakal cikgu? wah bestnya, subjek pilihan? err pilih cikbelog boleh?

    ReplyDelete
  5. padin - hehe yup..bakal cikgu..cikbelog amix subjek pemulihan (bm/math)..erkk pilih cikbelog untuk??hehe

    ReplyDelete
  6. Tahniah! Blog ni berjaya dapat anugerah dari MemoriSeorangMuda..
    Sila ke entry "Anugerah Buatmu Blogger" untuk maklumat lanjut :)

    Anugerah Buatmu Blogger

    ReplyDelete
  7. pilih cikbrlog sebagai pompuan yang tahu jaga kebersihan diri hee

    ReplyDelete
  8. hahaha..gmba last jgkla menawan hati sy..

    nk ketiak bau best?pakai la nivea.hihi

    ReplyDelete
  9. kyaa!!
    tak tertahan tentang bulu ketiak tu!! hahahahaa....
    adess2~~

    ReplyDelete
  10. afizz - tenkiu ya :)

    padin - nak bg anugerah kat cikbelog kah??hehehe

    sugar2- hehe okei2..nanti cikbelog pakai nivea..hekhek


    aki - jaga2 tau..jangan bagi bulu ketiak tumbuh meliar camtu.hehee


    oya - sama lah kitaa..hadoii


    budak nakal - hehehee..bulu ketiak kerinting..hehe

    ReplyDelete
  11. ehe..hye! sy pn bakal cikgu..awk ipg mne???he

    ReplyDelete
  12. eeii.. geli!! hahaha


    i'm buzy too.. sob3.. tp fb ngn blog tetap kena layan.. ekekeke...


    gosh! sudah fenim pikirin praktikum sem depan.. huwaaa... mane nak cr ruumah nie.. huk3

    ReplyDelete
  13. diba - ipg kita semua pompuan la student2nye..hehee

    ciksipu - selamat berpraktikal ya :D

    ReplyDelete

sila senyum sebelom komen +__+