Meludah di tempat awam : macho atau jelita ?

www.tips-fb.com

salam ;)




from : google -.-


Meludah di tempat awam ? wow machonya beliau meludah kot tingkap kereta. Ludah pakej ngan kahak pulak tu..wow wow i loikess~~ okei, annoying kan?



Cuba korang bayangkan, sedang korang enak menikmati keindahan alam sekitar, mengkagumi setiap ciptaan Allah s.w.t, kemudian, korang terpandang sorang mamat ni meludah siap dengan kahak lagikk..konpem yang terlintas di pikiran korang hanyalah pekataan-pekataan mencarut such as babon, hanjeng dan lain-lain lagik..tapi, kalau korang masih lagi waras, konpem korang akan cakap camni, "MasyaAllah, pe jadahnya laki ni meludah merata. Dah tua-tua bangka pon tak reti2 nak kawal air liur ke hape".


google punye :]



Bak kata adik aku, " yang akak pi tengok tu nape??"

Eh dah nama pon terpandang, tertengok, terlihat,ternampak, ter ter ter terengganu. Nak wat camno? Kalau diberi pilihan, aku pun tak nak tengok. Tapi, dah aku tertengok dan terpandang, "boleh pandang-pandang, jangan pegang-pegang" ..erk..tetibe je.. memang nak kena luku kan. ngee~



Tak salah kalau nak meludah tapi tengok le tempatnye jugak. Kalau korang jenis yang kejap2 ludah kejap2 ludah macam tok bomoh ngah baca jampi serampah jerk, aku cadangkan korang pi jumpa doktor. Cek korangnye air liur. Kot la terlebih air dalam mulut tu kan.




Opkoz lah benda nih akan jadi pekara yang menjengkelkan kalau awek[s] atau pakwe[s] korang buat perangai camnih. Tapi tak tahu la kot salah satu ciri-ciri lelaki atau wanita idaman korang ialah gemar meludah di tempat awam..ekeekee ;p




google jugekk -.-

Akhir kata, jagalah kebersihan alam sekitar dan jangan meludah sesuka ati korang jerk. okei ? bagus..dengar kata semuanya yea..muehehe



Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

sabar bukan pekara yang mudah :]

www.tips-fb.com

YES..gigi kamu pasti akan tumbuh kembali~




sabar..
satu perkataan sahaja
"sabar.."

ringkas je kan perkataan tu
s.a.b.a.r
lima huruf saja
nak sebut pun senang sangat


sabar
pasti kamu dapat hasilnya
sabar
pasti kebenaran itu akan terbukti juga
sabar
yang salah pasti akan mendapat balasan
sabar
hari kamu pasti tiba
sabar
dan sabar


aku juga sedang bersabar
sabar menanggung rindu
sabar menanti kedatangan si dia
sabar menunggu kebahagiaan


arghhh !
merapu lagikk


aku sedang besabar menanti giliran untuk menggunakan lappy
akhirnya
kesabaran ni membuahkan hasil jugak
bagus!
syabas!
tahniah buat diri sendiri


terima kasih adik sebab bagi akak guna lappy ni walaupun hanya dalam tempoh sejam dua sajorkk..

haishh budak-budak ni
korang memang suka buli aku kan


http://www.emocutez.com



eyh esok cazen aku berkhatan..hekhekk dah besar dah budak tu.. ade plak dia tanya aku,
"akakk, akak dah sunat ke?"..



jawapan aku plak :


eyh..op coz lah belum..sebab tuh akak tak matang cam ekau! esok kita sunat sama-sama ekk..



ngan muka peliknya dak ni bekata ,

"akak ni apalah! mana leh sunat sama-sama laki ngan pompuan."



miahahhaa tau pon kau..hekhekhhekkk uhuk3..konpem ko nanges sakan esok..maiahhahaa~~



XXXXXXX



see!
adik-adik aku suka wat muka innocent
duk klip pop klip pop mata depan muka aku
saja nak bagi aku kesian la tu kan..debushh3 sorang satu..
nah3 hambek la korang
aku nak post entri nie je pown




Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Blog Pilihan Malaysia 2010 : jum pakat-pakat undi jum! ;)

www.tips-fb.com
Salam semuaa ;)



Di Blog Pilihan Malaysia , u ols boleh membuat undian dengan memilih blog yang u ols suka . U ols jugak boleh senaraikan blog pilihan u ols, then u ols semua dijemput untuk mengundi blog pilihan u ols semua okei ;)


Berikut merupakan kategori blog pilihan Malaysia :


if u ols nak tahu lebih lanjut tentang cara mengundi, bagaimana nak senaraikan blog pilihan u ols dan segala bagai lagi, i cadangkan u ols ke [sini] sekarang jugak! ;)

















Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

cerita hantu dan hujan renyai-renyai

www.tips-fb.com

salam



ah..cite hantu lagi
aku tak tahu nape banyak sangat cite hantu sekarang ni
okei fine..hujan pulak..


apekah??
aku lapo la wehh
woowwoo~~
taqowt plak nak pi dapur


fine..cite hantu melayu memang la tak taqowt sangat
tapi bagi spesis penakowt cam aku nie
antu jepun ke siam ke melayu ke tamil ke
aku tetap taqowt gak


haishh
bebudak nie lah..nape suka sangat nengok cite antu
nanti aku bekedip-kedip mata tak leh tido
korang nyenyak da sampai ke bulan
aigooo~~ (-.-")





psstt : siyes! banyak sangat cite hantu kat telebisyen skang nieh..huh!







Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Senarai blog untuk blog tutorial

www.tips-fb.com
salam u ols ;)


Hye2..Malam ni dengan rajinnya cikbelog nak senaraikan beberapa belog yang leh u ols semua rujuk if u ols nak wat perubahan pada blog u ols. Cikbelog tak pandai wat tutorial, jadi cikbelog senaraikan ajelah yea beberapa belog yang korang leh jadikan rujukan untuk edit blog korang ;).




klik untox bagi jelas-sejelasnya ;)



Berikut merupakan senarai blog yang korang leh rujuk ya ;)


Okei, sebarang pertanyaan bolehlah ditanya dan korang leh tinggalkan petanyaan tu di ruangan komen..




enjoy :]




sekarang cikbelog jarang on9 coz jarang leh guna lappy..malas aku nak berebut ngan bebudak nieh ..maklumlah..ai kan matang..hekhekkk ;p






Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

hey, cikbelog dapat awards lagik :]

www.tips-fb.com
salam :)

Hai. Nama saya cikbelog. Saya nak mintak maaf sangat2 kat kekawan yang bagi awards kat saya sebab saya lambat amix award-award dari kekawan..ceh macam banyak je la kan.. award-award gitue..ekekeke..sori la u ols..sesoriii sangat sevav eh sebab saya iaitu cikbelog agak kebizian ciket..ehekks..bizi la sangat kan...sila jangan hempuk-hempuk saya~~ngee~~



okei kekawan sekalian..mari dekat-mari dekat...tadaaaa~~


award dari Afizz


okei, sila buat muka kagum ya u'ols semuaaaaa...(o_o)


Chumilkan award nie ? dibuat khas untuk saya..hee..tak tak..saya tak bangga. Cuma saya kagum sebab saudara Afizz telah mencipta sebuah award yang sangat cantik ;).


Terima kasih sayang eh eh terima kasih kepada Afizz dan maafkan cikbelog yea sebab baru amix award ni dari kamu .heee. Sila jangan marah yea Afizz sayam :)


Okei, u ols boleh la singgah ke belog Afizz ni. Afizz merupakan pemilik blog memoriseorangmuda.blogspot.com [klik sini] . So, jemputlah menempek di blog Afizz yea. Jangan risau, Afizz ni baik orangnye..sape2 pun boleh singgah di belog beliau ..sila sila lah yea.. :)


Baiklah baiklah , sila buat muka suprise lagik...tadddaaaaa (o_o) hohoo..memang suprise muka korang..hekhekk




award dari Princess 5050



hoyeahh! award ni datang dari cik comel lagi cun iaitu Princess 5050..ohoo..trimass...terima kasih yea sayam ;)

so, inilah dia 7 things about me (",)




Award seterusnya dari Chenta . Wahh sangat gumbira dapat adiah ini. Nah, sila tengok adiahnya ya adik-adik, kakak, abang-abang, uncle dan untie sekalian.

Photobucket


Tenkiu3..akhir kata, tenkih eh tenkiu kepada kawan-kawan yang bagi awards ni pada cikbelog..trimass yaa.. sayang u ols ! (-.-)



Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Video : dR Rozmey hampa dengan kutipan 2 Alam

www.tips-fb.com


salam u ols :)


Korang dah tengok dah cite sensasi 2010 : 2 Alam by Datuk Dr. Che Rozmey Che Din ? Aku tak tengok lagi cite nie. Aku pun tak tahu sama ada cite ni bes atau tak. Tapi bedasarkan komen-komen yang aku baca dalam blog dan di mStar Online , maka dapat la aku simpulkan bahawa citer ni tak de lah sensasi sangat malah target 40juta apabila movie ni ditayangkan serentak di 83buah pawagam pada 18 November lalu pon tak tercapai kowt..heee










Menurut sesetengah bloggers, diorang tak nak tengok filem ni sebab diorang tak suka dengan cover filem nie..yelah, tak penah-penah la kan gambar penerbit filem tetiba tersengah kat depan tu mengalahkan para pelakon..haish.. (-.-")


Malah ada jugak yang tak suka dengan gaya rambut dR Romzey hingga menyebabkan diorang tak lalu nak nengok filem nieh..hahahhaa jaahat ar u ols, tak mau nengok filem beliau sebab rambut beliau lebih seksi dan kacak dari rambut u ols eyh?? muahahahaa~




Rambut beliau seksi,okei ! i loikess..miahaha~~




Dah, tak mau cite lebih-lebih..aku cuma nak ajak korang tengok video nieh..memang lawak..jom tengok (-.-) tak dapat nengok filem tu, tapi dapat nengok video ni pun jadik ar kan..layannnn





video


video lawak yang terbaik 2010 ..ngeh3




okei, ini pulak pandangan wartawan yang pi tengok cite tu :




* Ketua Editor portal Murai.Com, Ellyana Ali


Filem berkenaan tidak sesuai ditonton oleh golongan remaja kerana menampilkan adegan ranjang yang agak keterlaluan.Ellyana turut berkata Dr. Rozmey akan mendapat kutipan RM40 juta sekiranya filem itu ditayangkan di pawagam “fantasinya”.“Saya rasa jika di campur dari 83 buah pawagam dengan pawagam-pawagam fantasinya, mungkin jumlah itu akan menepati sasaran,” katanya menyindir.




*Wartawan hiburan Mingguan Malaysia, Arif Nizam Abdullah


“Filem ini terlalu kerap mengulang babak yang sama. Selain itu, lakonan watak transeksual yang ingin ditonjolkan tidak nampak realistik. “Apabila melihat hasil filem ini saya rasa ia boleh membuat penonton tertipu dengan sasaran RM40 juta yang diperkatakan oleh beliau,” katanya. Arif Nizam juga menambah, terdapat beberapa babak dalam filem ini tidak sesuai untuk menjadi tontonan umum.



*Pengarang Hiburan Metro Ahad, Abie Abdullah


2 Alam mempunyai subjek yang baik iaitu tentang keinsafan dan keterlanjuran hidup seorang manusia tetapi persembahan subjek itu dilihat lemah sehingga mengganggu penyampaian sebenar mesej.



*Wartawan hiburan Berita Minggu, Zul Husni Abdul Hamid

filem tersebut mempunyai jalan cerita yang menarik tetapi teknik imbas semula (flash back) yang ditampilkan membuatkan 2 Alam sekadar "biasa-biasa" sahaja.

Katanya olahan filem itu menarik tetapi disebabkan terlalu banyak flash back yang ditampilkan, ia telah mengganggu tumpuan penonton.

"Tidak perlu banyak pengulangan terutama pada babak asmara," katanya.





Para pelakon Filem 2 Alam


Aaron Aziz, Sabree Fadzil, Faizal Hussein , Rosnah Johari dan Kuswadinata.





Sinopsis

Filem ini mengisahkan tentang kehidupan seorang lelaki yang menukar jantina serta mempunyai hubungan terlarang. “Wanita” berkenaan akhirnya membunuh diri menyebabkan mayatnya sukar dikebumikan secara sempurna.





Apepown, tahniah kepada dR Rozmey sebab dah berjaya tayangkan filem ni. Congrats! we ols tak sabar nak nengok filem kedua dR RozmeY..mungkin tentang jusmate 5 pula ? y not ? ;)







Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

tak de tajuk..anyone?

www.tips-fb.com

salam u ols :)





yes,i'm insane becoz berokband kena potong petang tadik la weeyh! sape suwoh aku tak bayar..muehhehe~~ chop2! aku tak bayar sebulan je k..esok aku pi bayar .. :D







ha sudah..pe aku nak merapu nieh..adess..camni la gayanya bila tak da idea tapi ada hati nak update belog..panggg sedas kat pipi gebu!!aww~berterabur jerawat batu..hekhekk..





aucakk~





since aku tak tahu nak update pasal apa. Tak de topik yang nak dibualkan, aku try la mintax pandangan cazen aku tentang topik yang boleh dibualkan dalam entri kali ni. So, inilah senarai topik yang dibagi :



* kenape perangai lelaki cam [vavi]


ooomaigodd sangat tak baik kan topik tu. ni cazen aku yang suggest ok.bukan aku yang kemukakan topik ni..bukan aku..sila jangan marah sebab aku takkan wat entri macam ni. Lelaki juga berhak disayangi dan dimanja walaupun kadang-kadang ada je perangai lelaki yang menyakitkan hati nurani kaum wanita. sama la jugak wanita..ada je perangai wanita yang boleh memualkan kaum lelaki, kan?



* Kenape ustaz zaman sekarang tak berkualiti ?


ohh demm..takkan la aku nak wat entri tentang topik ni kan? nanti kang tak pasal-pasal ada yang ban aku dari blogspot.com dan tak pasal-pasal tertubuh pulak Facebook WE HATE CIKBELOG gara-gara wat entri camnieh..



* Kenapa mesti bagi harapan pada seseorang sedangkan he/she dah ada someone special ?




cinta itu memberi dan menerima



well, pada aku senang je..Selagi he/she tak kahwin , dia bebas mencintai sesiapa saja..argh! malas aku nak cakap pasal cintan cintun nieh..suka ati korang le nak bagi harapan kat sape pon..jodoh petemuan dah ditetapkan Allah s.w.t..kalau korang kapel lama mana pon, tapi bila dah ditakdirkan dia bukan untuk korang, jangan la korang nak meraung histeria bagai~

kesimpulannya

Aku rasa semua topik yang cazen aku bagi tu, semuanya cam tak bes agaggagaaaa~~sila jangan menyampah ngan entri kali ni..sekali - sekala wat entri cam sampah, apa salahnya kan? hahaha ;p






















Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Kisah Cinta syyhh Uncle Seekers dan Bekas Permaisuri Agong Aisyah, BENAR atau PALSU ?

www.tips-fb.com
salam u ols :)


Tadi blogger admiral hafiz singgah di belog cikbelog, cikbelog pun tertanya-tanya jugak siapa la uncle seekers ni kan..pastu tetiba teringat tentang show seekers. Ala, kesah yang cari hantu tu..korang penah tengok tak ?






well, aku tak penah tengok pun cite seekers tu. Tapi yang menjadi persoalan sekarang bukan isu tentang seekers tapi isu tentang kisah cinta syuhh antara Uncle Seekers dan Bekas Permaisuri Aisyah..



Ekceli cikbelog dah baca kesah cerita cinta syuhh di belog uncle seekers tu dari part 1 - part 6..baca sebab nak tahu je apa la yang uncle ni merapu meraban..bukan nak percaya pun. Kenapa cikbelog tak percaya ? sebab tak ke pelik tu, kalau betul uncle ni in love dengan bekas Permaisuri Aisyah, nape uncle menceritakan perkara-perkara yang boleh mengaibkan individu yang dicintainya..betul tak ?



Bagi mereka yang hanya meneliti gambar-gambar kemesraan antara uncle dan bekas Permaisuri Aisyah serta gambar-gambar mesej dari bekas Permaisuri Aisyah untuk uncle seekers tentu mereka akan keliru sama ada nak percaya atau tak tentang kisah cinta syuhh ni. Korang bayangkan, uncle ni sampai sanggup nak junjung quran bagi membuktikan bahawa dia tu tak tipu..iskkk iskkk..pe jadah la nye sampai nak wat camtu.







Cikbelog tengok blogger joegrimjow pun dah komen tentang isu ni..joe pun dah ajar untuk report abuse blog uncle ni. Sape-sape nak report abuse blog uncle ni boleh le tengok belog inchik joe yea :)


Bagi mereka yang dah baca blog uncle seekers tu, kalau nak baca boleh aje tapi jangan la kau orang cepat percaya yea..cikbelog tengok ramai yang bagi komen positip dan negatip..papepun, yang buruk jadikan sempadan tau ! yang baik jadikan teladan :)









psssstt : Fakta atau auta? hanya uncle Seekers dan Allah sahaja yang tahu. Semoga umat Islam pada masa kini lebih bijak dalam segala tindak-tanduk seharian.






Photobucket


terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

hostel kata pergi, rumah kata mari laa..mari laaa

www.tips-fb.com
salam u ols :))))


Hey3!!


hai darling3 sekalian :) sehat ?? dah makan ? dah tido ? dah habes exam ??? ehikss..nih..meh2 pakat meh sini meh..i nak wat pengumuman fenting niehh..i dah habes exam dah...lagi sekali ek..lagi sekali nak inpom nieh.. I DAH HABES EXAM DAH ! ahahahahaaaaa..ceh, dengan bangganya umum dua kali..kalau tahun ni tahun last aku exam yea jugakkan nak epi yippiiee yabedabeduu...ahaks !..






baiklah2 anda sekalian..


Esok bermulalah cuti semester saya dan sekarang saya sudah pun berada di rumah bonda tersayang iaitu di rumahku syurgaku. Besok juga saya buleh bangun lewat, makan awal, mandi lewat dan luangkan masa sepenuhnya depan tv dan depan lappy kesayangan tanpa perlu memikirkan tentang buku-buku dan nota-nota yang masih belom dibaca..yippieee !


aish..lam cuti nie tentu ramai yang kawin kan ? tetiba lak aku rasa macam nak kawen..ihihiiii ;p ada hati gak tu nak kawen walaupun hidup sendiri tak terurus..ngeh3..takpe2..kalau niat baik camni biasanya cepat dimakbulkan Allah..tak gitue?? ehiks ;p


dah2..tak leh gatai lebih2 kat belog ni coz mum i akan skodeng belog nie..so, sebelum belog disita, ada baiknya aku besikap sopan santun semasa menaip..ehiks..okei, baiklah..selamat pengantin baru bagi mereka yang baru kawen dan selamat bakal pengantin baru bagi mereka yang bakal kahwin dan selamat bercuti yea budak-budak :D







moga berat badan tak naik











slurrppppp...sluurrppp ~~~sambung makan meggi asam laksa sambil tengok cite labu labi..



Photobucket

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Cek Nuffnang selamat tiba di rumah

www.tips-fb.com

Story of a Girl





Rasa agak sedey jugak sebab tak dapat nak nengok cek nuffnang tu depan2 mata sebab cek tu sampai kat umah nun di kelantano sano..Lalu, ku biarkan sajo ayahnda di kampung halaman yang uruskan segala cek bagai tu..


payment advice dari nuffnang


Alhamdulillah..elaun aku pun dah zero and sifar dah sekarang ni..tup tup dapat rezeki dari nuffnang..tetiba plak rasa cam nak beli handbag yang aku tengok lam Facebook tu..hehee..hiskk3..udah2..udah cikbelog udahh!! kawal nafsu serakah kamu! iskkk..pangg sedas dua bagi sedar diri ciket..


Baiklah..continue to our story mory la kan, sekarang cikbelog dapat BE dari nuffnang..Well, sekarang pun tak leh nak blogwalking sesuka hati,limpa,jantung, kuku dan berbagai lagi sebab sekarang musim exam. Memang la tak de termaktub dalam mana-mana buku rujukan UPSR,SPM mahupun PMR atau STPM yang kita tak leh blogwalking di musim exam kan.. Tapi memandangkan aku ni tak reti nak stop bila dah mula blogwalking, maka terpaksa la aku kawal kehendak dan kemahuan untuk berblogwalking..haishh nape ntah..sekarang aku dah mula dah pandai kawal2 nafsu..bagus3...keep it up!


okei lah anda semua..masa untuk siapkan refleksi pulakk...tata anda semua..doakan saya lulus exam dengan cemerlang ya. ;)





pssssttttt : kau orang rasa cam nyemak tak..tetiba ada "this is the story of a girl" kat atas tu? or better signature tu diletakkan di bawah? ehiks..benda tu pun nak tanya u ols kan..hee..sila jangan menyampah yea sebab saya memang suka tanya pendapat orang..hekhekkk ;p ha jawab soklan saya tu yea.. :D


terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]