BLOCKING,REMOVING OR DELETING ME?ADE AKU KESAH aka DO I CARE?!HAHA...

www.tips-fb.com
entry kali ini dipetik dari facebook..hehe..ngah sonok baca muka buku tadik,cikbelog terpandang la group nie kat page kawan cikbelog..[klik]


tajuk group ni BLOCKING,REMOVING OR DELETING ME?ADE AKU KESAH aka DO I CARE?!HAHA... agak menarik dan tertarik untuk join group ni kan kan kan?

cikbelog pon penah diremove oleh seorang kenalan lama..ekceli agak bengang gak sebab tak pepasal dia remove dari friend list dia kan..ada aku carik gaduh ngan ko??takde!..yang ska2 ati nak remove tuh pasal ape?? haitt! [emo lam ati jap]


tapi..bile di fikir2 secara matang,rasional,visual,kreatif dan kritis serta menggabungjalinkan beberapa fakta logik-auta..wat pe nak emo2 tak pepasal kan?? so,cikbelog amix tindakan utk sms beliau..


"awak,trimas la coz dah remove sy dari friend awak lam fb tuh..saya ni sebenarnya dah lama dah nak remove awak..tapi kesian lak, alang2 awak dah remove nih..rasa lega plak..trima kasih byk2 eh.."


berbudi bahasa kan sms tersebut? watpe nak meracau tak tentu pasal kan? pastuh korang nak tau dia reply apa??


"eleh, padahal awk cedey sy remove awk..awk..klu awk add sy lagi skali, sy akan apprve awk .."


hamboi3..banyak chantex muka ko.! beliau ingat diri beliau tu fasha sandha ke nk suwoh aku add berkali2?? kuang asam punye laki! saja nk cari pasal ngan aku yea..aku taw la ko cedey sbb aku dah remove nama ko lam ati aku..ceit~!cari kontrovesi betol mamat nieh..nasib baik aku nih mengamalkan zikir..tak de la panas ati sangat kan..hak3..


nak jugak cikbelog tanya, apasal tak block jerk dah kalau betol2 tak nak kawan? kalau takat remove wat pe?? nak skodeng pix cikbelog diam2 la tuh kan..! ;p


untuk pengetahuan am korang, group ni dah cecah 1,263 ahli..ramai gak yang kena block@remove yea..maknanya bukan cikbelog sorang je yang disisih..ramai lagi rupanya yang tersisih! hahaha


anda pernah di remove @ di block??ha! jangan malu segan nak join de club yea! ;)

pssst : jom share sebab2 korang diremove ;)







MyEm0.Com

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

i need ur respon, readers ;)

www.tips-fb.com
ola u oL!

saat cikbelog berchit chat ngan cazen tadi..cikbelog terfikirkan sesuatu..apakah ciri-ciri lelaki idaman pompuan? cikbelog tak nak tau ciri-ciri fizikal k! cikbelog nak tau ciri2 peribadi..sumtime cikbelog tak paham dengan kaum lelaki..diorang kadang2 terlalu rileks..i mean..bila gf wat bodoh..diorang pon triple times leh wat bodoh daripada gf diorang..tak paham? meh nk bagi lagi detail..

one day, gf si A tak sms si A..si A ni anta la sms kat gf dia..but gf dia tak reply walaupon dah berpuluh2 sms yang si A antar..esok tuh baru gf si A reply sms..


A : kenapa u tak reply sms i smlm?
gf : dah i tak reply, u tak reti2 nak call i?
A : i tak nak ggu u..kot la u bz sampai tak sempat reply sms i..
gf : apa salahnya u call i tanya nape i tak reply sms u?
A : [diam]


*si A dan gf nye kapel jarak jauh..jarang jumpa dan almost bertaun2 kenal + berchenta..



so, berdasarkan situasi di atas, apa pendapat u OL tentang si A..adakah beliau terlalu baik? terlalu sempoi? terlalu macho..yelah..tiap kali gf beliau tak sms / tak reply sms beliau ,beliau juz sms 5,6 keping tanya "nape tak reply", "pergi mana", then diam camtu je..beliau tak call pon si gf untuk bertanya kabar..


then bila di tanya, "kenapa u tak call i?u tak risau ke i tak reply sms u?" dia akan jawab," i ingat u tido, sebab tu tak reply sms i"..duh!


lelaki cam ni nak dikategorikan sebagai lelaki macho @ sweet @ baik @ loving???????


atau lebih tepat lagi, lelaki ini sedang menunjukkan ciri2 yang dia sebenarnya memang tak nak kat pompuan tu? maybe kan?i need ur respon, readers ;)





MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

TAG 4 : surat cinta berantai

www.tips-fb.com
yeahhaaa! kali ini cikbelog ditag oleh gransazer .. trimasss!

jom jawab tag!

:
:
:
1. apa yang bermain di fikiran sekarang?
agak2 cinta jarak jauh leh kekal bahagia tak?ahak! jiwang ciket ptg nieh ;p

2. apakah nama sasaran u all ?
nama sasaran me all ialah cikbelog ;)

3. berikan 3 orang yang u all sayang?
mumy,baba,adeks2.. [jawapan standard la kan ..]

4. panggilan untuk si dia?
sape neh??sape?sape?????

5. hadiah yang u all impikan daripada seseorang yang istimewa?
Mazda RX8.. hik2..

6. blog mana yang u all suka visit?
blog lelaki ini :: mr.k.. ::u should read it! ;)

7. tag kan kepada 15 followers korang
erk..sape la aku nak tag nie ek....ha! sape2 nak jawab tag nie..dipersilakan ;)





MyEm0.Com

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

kekasih hati~

www.tips-fb.com
setelah sekian lama terpisah
kau dan aku bertemu kembali
kasih yang dulu putus di tengah jalan
kini bertaut lagi
di celah keramaian orang
kau diam memerhati gerak langkahku
ku cuba amati wajahmu
jelas..kau menanti kehadiranku


bahagia hatiku dapat bersamamu
menikmati kerangupanmu
merupakan syurga buatku
keenakkan kasih sayangmu
memuaskan hatiku
kau menceriakan bibirku
badanmu yang mempesona
bisa mencairkan siapa sahaja
ku bertuah kau milikku
cinta kita kini bersatu


kau lah popia basah kegemaranku
sungguh! aku puas menikmatimu
aku pasti akan ke sana lagi
menikmati popia idamanku
hanya kamu yang dapat memenuhi seleraku..
hehehee..~


ihsan dari inchik google! trimas~

pssst : mumy,trimas 4 de popia basah!













MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

apa erti merdeka?

www.tips-fb.com
apa erti merdeka bagi anda?



kita gembira kerana negara kita telah merdeka..ya! sangat gembira..jadi sebagai rakyat Malaysia sama2 lah kita jaga kegembiraan nie..eh mksud saya..jaga tanah air kita ni la..M.A.L.A.Y.S.I.A


- ihsan dari inchik google-


bagi saya..erk..nape guna saya?cam sopan sangat tak?hee..tak pe la..harini mud baik..nak bahasakan diri sebagai saya..S.A.Y.A...bagi saya, erti merdeka ni luas sangat..
saya rasa saya merdeka bila tiba waktu buka puasa..ekspeceli bila puasa ganti..banyak godaan puasa ganti neih..kawan2 ngan slumber badak tersengaja makan depan kita..terminum air depan kita..tak ke tergugat tuh kan?sebagai manusia biasa saya memang mudah tergoda..eh..tak malu ke wat pengakuan kamu puasa ganti ? muahaha..~adalah pelik bagi pompuan cam saya..iaitu berumo 20 dan ke atas ciket je, berpuasa penoh..kan kan? pelik tak??tak pelik eh?ok xpe..abaikan kalu pelik..

saya merdeka bila dapat kuar jalan2 ngan kawan2 tanpa adik..kawan2 ok..bukan pakwe2...masa kecik2 dolu..tak de la kecik sangat..umo 17 taon dan ke bawah..saya suka jalan2 kat kawasan umah saya ngan kawan saya nieh..kami memang suka betol jalan2 pusing kawasan umah biarpun berkali2 pusing kami tetap tak rasa jemu..tapi..adik2 kami sangatlah suka menyebok bila kami nak kuar..cam adek saya contohnye..asal saya nak kuar je..dia mula dah..elok2 dia tidur buleh plak dia bangon merengek2 nak ikot..pangg baru taw! nak skodeng2 pon tak leh kalau bawak budak2 bawah umo nie kan..skang turn dia pulak..adik saya yang bongsu konpem akan mengada2 nak ikut bila dia kuar ngan kawan2..muahahahaha! padan muka..rasakan apa yang ku rasa..miahahhaa~
saya merdeka bila enpon saya yang telah dirampas oleh mumy dan baba telah dikembalikan dengan selamat kepada saya..kenapa mereka rampas? sebab saya menggatal..muahaha..padan muka saya kan kan..

saya merdeka bila abes SPM..rasa sonokkk sangat..tapi bila dapat result SPM..saya rasa cam nak amix lagi skali SPM..sebab saya sayang nak tinggal skolah saya (hipokrit je)..

saya merdeka bila saya berjaya 'melarikan diri' dari hostel tanpa dikesan oleh warden..haitttt~satu kepuasan taw x..

saya gak merdeka bila tiba akhir semester..walaupon cuti saya tak de la lama sangat pon, lebih ciket jerk dari budak2 kecik..saya tetap bahagia..hidup saya lengkap bila duk umah, ngadap tv,buka peti,makan2,tidur2...syurga2..hekhekkk


saya merdeka hari ni sebab saya dah abis exam...walaupon saya tak leh jawab exam tadi, saya tetap merdeka, walaupun saya tahu saya mungkin akan repeat paper tuh, saya tetap nak enjoy, walaupun saya tahu saya bersalah kerana tak jawab salah satu soklan lam paper tuh, saya tetap nak bergembira..! inchik lectrer..tolong bg saya lulus..dapat C pon jadik laa..sy tak mau repeat paper tuh..tak nak..tak nak... ;(

maka, bermula dari malam ini..saya akan menghabiskan masa saya untuk blog berjalan dan bermuka buka dan berym dengan jayanya! [sekian dari saya]



korang penah rasa merdeka tak?













MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Farid Kamil dapat Ijazah

www.tips-fb.com
bagos!da dpt ijazah da pon..nnti masuk minang cikbelog plak yea..haiit~




tahniah diucapkan kepada Farid Kamil sebab berjaya menggenggam segulung ijazah..eh tapi ijazah dia cam x bergulung jer..ok..sebuku ijazah..eh..lagi pelik..so wat eva..yang penting cikbelog nak ucap tahniah sebab dapat ijazah..

camni lah dikatakan artis berilmu..nanti sambung master plak ek..pastu phD.. pastuh..pastuh.. jadik suami cikbelog la pulak eh eh..erk..*menggedik secara berhemah seketika*..

Farid Kamil menerima Ijazah Sarjana Muda dalam Bidang Teknologi Kreatif (seni layar) Konvokesyen Uitm ke 72 di Uitm..

skali lagi tahniah cikbelog ucapkan..tak sabar nak tengok filem Lagenda Budak Setan.










psstt : tak sabarnye nk konvo, then get out from diz ostel..OMG!






MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

melayukah aku?

www.tips-fb.com
salam u oL..



petama skali aku nak gtaw yang aku memang dah angau ngan lagu shahir "kebahagiaan dalam perpisahan"..hehee..biasa la kan..benda baru memang sodap di layan berkali2 tanpa secuit jemu.


hari ni exam lagik..paper Bahasa Melayu jeee...!kalau Bahasa Melayu konpem orang ingat senang kan..ala ye la..apa susahnye...baca pon kot BM..bahasa percakapan hari2..kot la hari-hari cakap omputeh memang la tak paham BM kan kan kan..






tapi harini tak taw la otak ni terbalik tang mana..paper BM tadik aku rasa cam paper Bahasa Jepun jerk..hadoii..siyes aku tak leh jawab soklan2 maut tadi..haishh..



kalau kat skola2 dulu..BM la paling rileks..masa darjah 1 dolu2..soalan BM senang je..suaikan, padankan, isi tempat kosong..nak stadi apa?(ceh..bongkak giler..hoho..)masuk form 1 dah stat baca BM ciket2..maklom la ade komsas..nasib baik bes gak cerpen2 ngan novel2 tuh..leh la layan walaupun cam nak muntah gak membacanya..



btw, aku tak leh jawab BM tadi bukan sebab aku mengamalkan percakapan bahasa kedua lam kehidupan seharian..bukan..bukan sebab tuh..tapi sebab...ntah! aku bukan maen lagi stadi semalam..siyes! aku stadi k..yela..stadi + gebang2 ngan kekawan..orite la tuh kan..tapi aku tetap tak leh jawab gak!! kecewa ok!sangat kecewa sebab itu subjek BM.!



aku tak nak pertikaikan kepayahan soalan tuh..biasa la tu kan soalan susah..kalau nak soalan senang baik jawab exam darjah 1 kan..pape pon aku nak gtaw gak yang soalan memang susah..susah sebab aku jugakk..aku memang lampos (lambat nak mampos!)..walaupon hampir tiap2 minggu aku wat rancangan mengajar tapi aku masih tak leh nak wat ngan besungguh2 masa exam tadi..kenapa kenapa kenapa?mungkin sebab suka sangat kutuk cikgu kot!hahaha..aku tau..apa yang kita wat kat cikgu tentu berbalik kepada kita gak satu hari nanti kan..eh betul ke?..konpem nanti anak murid pon akan wat camtu gakkan kat aku?takpe..aku kutuk cket2 je..so nanti anak murid aku pon kutuk cket je kot..huahua..*dumb



esok?esok pon exam lagik..paper tak bes gak..sume paper tak bes..eh,kalau semua paper tak bes,paper apa yang bes cikbelog oiii?newspaper lagi bes dari paper esok..!











pssst: tip untok mereka yg x leh jawab exam ; layan jerk lagu shahir lam dewan tuh,konpem leh jawab. hekks =p























MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Lelaki dan mandi ?

www.tips-fb.com

lelaki dan mandi?check it out!!


a) mandi tak sampai 5 minit

lelaki yang suka mandi cepat ialah seorang yang cukup praktikal dan boleh diharap. mereka menganggap mandi itu satu kemestian sebaik sahaja bangun dari tidur. si dia juga efisyen apabila kamu memerlukan bantuan daripada dia. malangnya, jejaka sebegini agak kurang kreatif. bagi temu janji paling menarik, dia hanya boleh menyarankan makan malam dan menonton wayang sahaja.

b) mengambil masa berjam-jam untuk mandi

lelaki ini amat mementingkan penampilan yang segak bergaya sentiasa dan menghargai pujian. jejaka seperti ini tidak akan malu di bawa kemana-mana sahaja kerana dia bijak menjaga penampilannya.

c) mandi berkali-kali dalam sehari

lelaki sebegini sangat 'gilakan' kebersihan. lelaki ini akan tampil kemas, lengkap dan segala-gala dalam hidupnya sangat teratur. tetapi, lelaki ini tidak mungkin menyukai apa-apa yang spontan. jadi, kaum pompuan tak perlulah nak wat suprise!! kat lelaki cmni ekk..

psstt : hasil pembacaan dari cosmopolitan! =_=



MyEm0.Com

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

nota cinta Nestle Coffee-Mate..jum bercinta ♥

www.tips-fb.com
yuhuu u OL!!





anda semua penah tengok tak cite nota cinta Nestle Coffee-Mate tuh?? penah x? penah takkk???






tak penah tengok eh?ok meh cikbelog nk cite cket..hehe..masa cikbelog ngah jalan2 kat belog sorang minah nie, cikbelog tertengok la iklan nuffnang tentang Nestle Coffee-Mate..lalu,ngan semangat berkobar2 cikbelog klik la iklan tu..nak skodeng2 la kononnye..






lorrh..contest tulis nota cinta rupanyaaa..teringin nak masuk tapi tak reti nk tulis nota cinta..adess! nota cinta pon tak reti nak tulis..maklom la..selalu ucap jerk...tak pernah tulis..hekhekk





motif sebenarnye nak gtaw yang cite 'Nota Cinta' tuh bestt..sweet dan romantik dan sangat menarik dan saya rasa nak kawen cepat2..! hohoo!



contest Nescafe Coffee-Mate nie berdasarkan cite Nota Cinta nie la..maknanya kalau korang nak join contest korang kena la tengok cite nie dulu then jawab serba sedikit soalan multiple choice pastu korang tulis nota cinta..cmtu lah..nak tau lebih lanjut untuk contest klik cini .


dan cikbelog suka sangat ngan watak hero dan heroin citer nie..ouww~! sangat lomantikk..jum layan episod 1 nota cinta..next epsode kena tunggu 6jun lah yea =)


video





MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Kalimah Allah di sandal "crocs"?

www.tips-fb.com
balik dari exam, cikbelog terus terjah facebook..nk mengupdate status la kononnya..then baru teringat yang sebenarnya cikbelog nak share sumtink ngan korang untuk ingatan kita bersama..

ni ha nk share benda nieh..isk2..apa kejadah tol la mat saleh skang nie..eh sory kalau sengaja kasarkan bahasa..

papepon, jadikan iktibar ya..







Kalimah Allah di sandal "crocs"?

Kalimah Allah di sandal "crocs", minta sebarkan kpd rakan2 seagama semoga kalimah Allah
tidak diperbodohkan seperti ini, Nauzubillah !!

Adakah ia kebetulan ? Anasir yang menjauhkan kita dari rahmat
Allah !!!

Kerana inilah kita lihat merata-rata penjualan kasut ini, awas sahabat2
Islamku akan anasir2 yang ingin kita jauh dari rahmat Allah kerana
mereka takut kita semua dirahmati Allah & mereka akan kalah
sekiranya Allah bersama kita.


Mohon "share" dgn kwn2 yang lain...

Sumber:- Klik untuk Detail.. ==>> http://www.facebook.com/note.php?note_id=402033301121&id=100000273955932&ref=mf

>>>> Tolong SEBARKAN..... Demi Menjaga Kalimah Allah <<<<>





MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

skandal vs boyfriend

www.tips-fb.com


pada satu malam yang riuh, diri terpana bila ada yang bertanya :



misz toek : cikbelog, kau curang x?

erk..aku bertafakur


cikbelog : curang?aku curang ngan sape?
misz toek : curang ngan pakwe ko la..takkan la ngan mak ko kot..
cikbelog : oh, ayat ko kurang jelas tadi..kenapa?
misz toek : kenapa ko ngelak dari jawab soalan aku?
cikbelog : aku tak tahu apa maksud curang..[innocent]



aku tak tahu apa maksud curang? nampak sangat tipu kan..tapi kadang2 terfikir..salah ke curang sebelom kawen? bukan ke sebelom kawen, kita kena pilih betol2 kan kan kan? tapi pendapat tu tak boleh dijadikan falsafah juga..ada je yang kawin dengan pilihan hati menemui jalan penceraian..no doubt* ..memang banyak sangat kes macam tu kan..


bila kawan2 perempuan berkumpul dan membuka isu "skandal vs boyfriend" ..banyak pendapat yang dapat didengar..bak kata seorang insan.."kita boleh hidup tanpa skandal tapi tidak tanpa boyfriend".eh tiba2 ada yang menyokong..


"betol! skandal tu penting untuk hilangkan bosan tapi boyfriend..walaupon kita bosan dengan dia tapi dia mesti dan perlu ada bersama kita.." x paham kan ayat tu? aku pun x faham..tapi aku tahu maksudnya kot..mungkin..wanita , walau di keluar dengan lelaki mana sekali pun(bukan kekasih hati mereka), hati dan perasaan dia tetap pada kekasih hatinya..eh?betol? aku tak pernah try lagik..so tak dapat nak sahkan kesahihan auta tuh..nanti aku try dan ternyata tepat,aku bgtahu korang eh?hee~


boyfriend a.k.a kekasih hati..adakah mereka kecewa bila mereka diduakan?bagi aku mereka tak patut kecewa sebab banyak sangat isu semasa sekarang menunjukkan suami pukul isteri..sebab isteri dipukul? suami angau ngan pompuan lain..


jadi, bagi aku tak patut la kekasih hati a.k.a boyfriend cemburu atau buat2 sedih bila girlfriend korang main kayu 3 sebab bila kawen nanti konpem korang jugak akan mendua tiga empatkan isteri korang..kan? ok..memang tak semua lelaki sama tapi kebanyakkan begitu..ops! jangan disangkal kenyataan ni sebab memang begitu!


salah ke ada skandal? aku tak pasti salah ke tak.apa maksud skandal sebenarnya?teman tapi mesra eh? oh! yelah tu..teman tapi mesra..eh bila dah jadi teman tentulah mesra..sahabat tapi mesra ada x? skandal sebelum mempunyai suami atau isteri tak salah la kan..as long as korang tak siyes ngan pasangan korang masing2..korang bebas untuk mempunyai skandal..tapi kalau dah agak2 nak siyes ngan pasangan masing2..jauh2 la diri dari skandal kot nanti terbawa2 sampai kawen..kan susah.









tapi..perlu ke mempunyai skandal?











ku perlu sahabat sepertimu
kerana ku bahagia bersamamu
ku gembira dengan lawak bodo* mu
ku kan sepi tanpa katamu
curangkah aku?







MyEm0.Com

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

penyakit hati datang lagi

www.tips-fb.com

mood : otak tak berfungsi seketika




aku tak nak cerita lebih2..
tapi sekadar nak berpesan kepada mereka yang bakal bergelar guru
tolong dan tolong dan plezlah
jangan berusaha bersusah payah mencari kesalahan anak murid anda jika mereka tiada kesalahan..

sila dan tolong amix perhatian pada kata2 ini
jangan kerana nak menutup malu anda
anda dengan sengaja berusaha mengorek dan menggali kesalahan anak didik anda
dan akhirnya anda temui satu perkara yang sangatlah bodoh untuk disalahkan pada anak didik anda..

tak rugi andai diakui saja kesilapan
bukankah itu lebih toleransi?




biasalah..beliau juga manusia biasa..
pasrah saja ~

.
.
.
.
.
.
.




kenapa aku dicampak di cini?
bersyukurlah..
sekurang2nya kau temui masa depan di cini..


lol~



hidup tanpa amarah bukan lumrah






MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

award lagik =)

www.tips-fb.com



entry kali ni nak ucapkan trimas kat inchik eddyboyz86 sebab beliau dengan baik hatinya telah bagi award untok cikbelog..ini merupakan award yang ketiga dan sesungguhnya cikbelog gumbira kerana dapat award nie..walaupon belog cikbelog xde la menarik sangat2 kan..(ayat standard) tapi cikbelog bersyukur sangat sebab diberi peluang untok dapat award nieh..ahaks! dah mcm dapat award Anugerah Belog Popular jer kan kan..ngee~

trimass =_=





MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

kebahagiaan dalam perpisahan

www.tips-fb.com
olaa oL!!
wah dah lama x menyemak kat cini..skang cikbelog ngah kerasukan ngan lagu shahir juara Af baru2 nie...Af8 kan.."KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN"..

eh, perasan x suara shahir cam ala-ala suara nash gitue! pape pown,cikbelog likee shahir very much!

muka beliau yang sangat la encem..baik..jujur..x playboy...manis ngan senyum..oww~! tentu leh menarik minat kaum ibu di luar sana untuk menjodohkan beliau dengan anak gadis mereka kan kan kan..(konpem ade je kaum lelaki yang meluat ngan pujian nieh..hehe)






LIRIK LAGU KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur



Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur


Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


video











pssst : shahir, u nak kawen ngan cikbelog x? =p





MyEm0.Com



terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

Maaf,saya tak suka kamu!

www.tips-fb.com

oh! ko nak kawen lagi satu ya! hamik nieh..haiyakkk!!!



ya! aku hanya gadis kampung yang tak biasa dengan kemajuan kota
malah aku tak biasa berenang dalam lautan manusia..
kalau setakat berenang di sungai kampungku, apalah sangat..
aku penakut! sangat pengecut!bukan ku tak mahu mencuba kemajuan itu
namun ku lebih senang menggunakan kemudahan biasa-biasa sahaja..
aku akui kau lebih pantas dari becaku..
aku akui kau bisa membawaku ke sana ke mari sepantas ultraman..
namun kau harus menerima hakikat bahawa aku masih ingin menjadi peneman setia si dia..
walaupun lambat macam siput..tapi aku gembira menaikinya..
sungguh aku selesa walaupun kau lebih pantas darinya..
maafkan aku..
aku tak bisa memilihmu..
aku tak biasa..
aku takut..
aku memang penakut!





















lajukan..aku takot nak naek erl neh! huhu






dan...













aku lebih senang,gembira naek transnasional!!











psstt : cikbelog nak balik umah harini! sonoknyee!!




MyEm0.Com


terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

sebab musabab menjejakkan kaki ke dunia blog

www.tips-fb.com
hye u oL..!



dah makin ramai yang join dunia blog nie kan..dan setiap orang yang berblog mempunyai tujuan masing-masing kan? so..cikbelog ngan gatal tangannye nak menyenaraikan tujuan2 berblog..eh mana tau kot korang pon mempunyai tujuan yang sama kan kan..?


aii senyum sorang2 yeaa



1) sekadar mengisi masa lapang

ada juga blogger yang berblog sekadar untuk mengisi masa lapang..dan selalunya skop blog mereka lebih mengisahkan tentang kehidupan mereka..dan mereka juga kemungkinan akan mengupdate blog bila ada masa lapang je..dah memang tujuan berblog untuk masa lapang kan..





2) menjana pendapatan

ade gak yang berblog untuk tambah pendapatan..eh berblog pun leh wat income tau! tak sikit income yang dapat, banyak pon jadik la kannn..entry diorang slalunya berkaitan ngan perniagaan dan yang sama waktu ngannye lah..join nuffnang pon salah satu contoh gak..hehe





3)berkongsi kisah peribadi

tak dinafikan ramai sangat blogger yang blog tentang kisah hidup mereka..eh cikbelog suka baca belog yang camni! lain orang lain kisah hidupnya..lagi best kalau blogger ceritakan tentang kisah chenta diorang yang berbunga mekar..cikbelog pon turut rasa bahagia..ahaks! tapi ingat yea,cinta tak selamanya kekal..sayang mungkin ada walaupon xde cinta.. ;)



bagi blogger Malaysia yang stay kat overc plak akan berkongsi cerita tentang kisah hidup mereka di rantau orang..menarikkan?sambil2 baca entry leh la usha gambar2 yang ditempek lam entry diorang tuh .



eh tapikan..cikbelog selalu gak terbaca entry yang mengatakan diorang dikutuk sebab selalu sangat berblog tentang kisah peribadi diorang..eh biar la kat mereka dan blog mereka..ade ke peraturan blog yang mengatakan "anda dilarang berblog tentang kisah peribadi anda dan so wat eva??ade ker..??xde kan..jadik jangan la dikutuk2 blog orang..masing2 dah ada blog masing2 kan maka oleh itu yang demikian kalau dah rasa nak kutuk sangat..apa kata korang kutuk je blog korang..puas ati kan..hehee





4) mencari jodoh

"sahaja aku berblog kerana nak cari jodoh"..aha! ade tak antara korang yang berblog sebab nak dapatkan jodoh? haha..kalau ade..cikbelog doakan korang bertemu jodoh la yea..tentu sweetkan jatuh cinta menerusi blog..yela..baca blog je trus jatuh cinta kat tuan punye blog..eh ade ke camtu?hehe





5)sekadar suka-suki

orang ade blog, kita pun teringin nak wat blog..spesis cikbelog la tuh..haha..kemudian daripada tujuan untuk bersuka suki maka jadilah ketagih nak update blog hari2..kalau buleh tiap saat nak update blog..maklom lah..ketagih katakan..hekk..walaupon x tau nak update tentang apa tapi nak update gak..dah macam gila bayang dah nieh..





6) mengkritik

tak dinafikan ade gak yang berblog untuk mengkritik..kritik la siapa2 pun..kritik artis,kritik ahli politik sampai pemes then kena tangkap..ops!..btw,selalunya blogger lelaki akan buat entry untuk mengkritik perempuan yang berkaitan ngan sikap perempuan ; 10 jenis perangai perempuan yang direject oleh lelaki or so wat eva lah..then blogger perempuan plak akan mengkritik lelaki : 10 jenis lelaki yang dibenci pompuan..! macam salah sorang blogger tu..entry beliau banyak yang mengkritik pompuan..ekceli tak de la mengkritik 100%..ade gak part2 pujian tuh tapi x banyak! haha..pape pun cikbelog memang suka baca blog tu..nak tau? skodeng sendirik! ;p









walau apa pon tujuan korang berbelog, korang berbelog lah ngan aman damai tanpa sebarang unsur cacian,makian,kelucahan..ok? bagi anda yang suka baca blog tapi x de blog, apa kata korang wat blog dan join gengblogger?baru la korang leh rasakan betapa besnye dunia blog nieh! =)



















pssstt : kita takkan paham situasi seseorang selagi "kita x berada dalam kasutnya!"









MyEm0.Com
terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]

kenapa lelaki poligami tanpa izin isteri pertama?

www.tips-fb.com
ate..nape le kamo ni kawen tanpe kebenaran?



haish tak paham la dengan kaum spesis lelaki nieh..nak kahwin tapi takut nak mintak izin isteri pertama..kenapa?mereka lebih sanggup bayar denda daripada bagitahu isteri pertama.sampai macam tu sekali ya?



apa la salahnya kalau bagitahu sepatah kata kat isteri yang anda tuh nak kahwin lagi! tak kesian ke kat isteri pertama yang bermati-matian ingat andalah suami yang paling setia lam dunia..tup tup kuar paper yang anda tuh dah kahwin sorang lagik!



walaupun cikbelog tak pernah dimadukan lagik tapi sebagai pompuan..amat sedih la jugak bila hal cmni terjadi..yang peliknya..YB pon kahwin tak mintak izin ngan isteri pertama..apa cer??? kalau betul isteri pertama Bung bagi kebenaran tentu tak keluar isu nie kan?lelaki oh lelaki..kamu memang pelik!















MyEm0.Com

terima kasih daun keladi, lepas baca jangan lupa komen sekali yo ;]